svetvomne.sk

Vianočné mafiny

Jemné a nadýchané príležitostné mafinky.

 

Počet porcií: 14

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 400 g  cukor kryštálový 120 g  kakao - prášok 2 PL  škorica mletá 1 ČL  mlieko polotučné 1,5% 300 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 ml  olej slnečnicový 100 ml  vajce slepačie 2 ks  lekvár marhuľový 3 PL  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 ČL  kypriaci prášok do perníka 2 ČL

Do misy nasypeme múku, cukor, kakao a škoricu. Prilejeme mlieko, smotanu a olej. Pridáme vajíčka a lekvár. Všetko premiešame varechou a prisypeme sódu s kypriacim práškom.

2. 

Potom zmes dobre rozšľaháme, najlepšie elektrickým šľahačom.

3. 

orechy vlašské mleté 50 g

Varechou vmiešame mleté orechy.

4. 

Cesto naplníme takmer povrch do papierových košíčkov vložených do foriem na mafiny.

5. 

Pečieme v rúre na 180°C 25-30 minút. Plech umiestnime na najvyššiu mriežku v rúre.

6. 

poleva cukrárska čokoládová 150 g

Po upečení necháme mafiny vychladnúť a vyberieme ich z foriem. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Vršky mafinov do nej namočíme...

7. 

... a necháme stuhnúť v chlade.

8. 

marcipánová hmota 50 g

Marcipán rozvaľkáme na doske posypanej škrobom. Vykrojíme z neho hviezdičky. Necháme stuhnúť v chlade.

9. 

Hviezdičky jemne navlhčíme vodou...

10. 

... a vzápätí prilepíme na mafiny.

11. 

Uchovávame v chlade. Pečivo pečieme príležitostne a konzumujeme v priebehu 3-4 dní.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť