Všetky recepty > Zákusky a koláče > Suché pečivo

Vianočné čokoládové tortičky

Recept na malé vianočné maškrty z krehkého cesta s jemným krémom.

 

Počet porcií: 80

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 00 Extra 370 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal  maslo 250 g  cukor práškový 120 g  vajce slepačie 2 ks  citrónová kôra

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto.

Príprava cesta

2. Vykrajovanie a pečenie

olej slnečnicový

Z cesta vykrajujeme kolieska a pečieme na vymastenom plechu 10 minút pri teplote 180°C.

Vykrajovanie a pečenie

3. Príprava krému

cukor práškový 3 PL  cukor vanilkový 1 PL  maslo 125 g

Zmäknuté maslo vymiešame do hladka s práškovým a vanilkovým cukrom. Takto pripraveným krémom spájame kolieska.

Príprava krému

4. Zdobenie

poleva cukrárska čokoládová 100 g  cukrárenské zdobenie - pestré

Takto pripravené tortičky namáčame z jednej strany do čokoládovej polevy. Dozdobíme farebnými sladkými ihličkami alebo orechmi.

Zdobenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť