Všetky recepty > Zákusky a koláče

Vianočné čokoládové gulôčky

Jemné krémové guľôčky.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

čokoláda 85% 80 g

Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli.

Cesto

2. 

maslo 80 g  cukor práškový 50 g

Maslo vyšľaháme s cukrom a čokoládou.

3. 

vajce slepačie ks

Postupne zašľaháme vajíčka.

4. 

múka hladká 50 g  kypriaci prášok do pečiva g  mandle mleté 50 g

Primiešame múku s kypriacim práškom a mleté mandle.

5. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vložíme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Pečieme pri teplote 170°C 25-30 minút. Necháme vychladnúť.

6. Krém

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 ml  čokoláda na varenie 55% 100 g  maslo 100 g

Smotanu zohrejeme, zložíme ju z ohňa a pridáme do nej nasekanú čokoládu. Rozmiešame a necháme vychladnúť. Pridáme zmäknuté maslo a vyšľaháme.

Krém

7. Gulôčky

Cesto najemno rozdrobíme a pridáme do krému.

Gulôčky

8. 

rum PL  čokoláda biela  cukrárenské zdobenie - strieborné perličky

Prilejeme rum a rozmiešame. Masu uložíme na hodinu do chladničky. Potom z nej tvoríme rovnako veľké guľôčky, ktoré necháme opäť aspoň hodinu zachladiť. Potom ich ozdobíme bielou čokoládou a perličkovým zdobením.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť