Vianočná kapustnica
Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)
recept,fotorecept,bravčové pliecko,kapusta kvasená,slivky sušené,huby sušené,klobása bravčová vianočná,Mäsové polievky,Vianočné recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové
Mäsové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 400 | gramov | |
cibuľa | 200 | gramov | |
huby sušené | 50 | gramov | |
kapusta kvasená | 1.5 | kilogramu | |
klobása bravčová vianočná | 400 | gramov | |
masť bravčová | 2 | polievkové lyžice | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
slivky sušené | 8 | kusov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 2 | litre |
Recept
1. Príprava mäsového základu
masť bravčová 2 polievkové lyžice • cibuľa 200 gramov • bravčové pliecko 400 gramov • soľ 1 čajová lyžička • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 2 litre
Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a podusíme na bravčovej masti. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Keď sa mäso zatiahne, pridáme soľ, mletú červenú papriku a podlejeme ho vodou. Privedieme do varu a ďalej na miernom ohni pod pokrievkou varíme cca 40 minút.
2. Kvasená kapusta
kapusta kvasená 1.5 kilogramu • slivky sušené 8 kusov • huby sušené 50 gramov • voda • klobása bravčová vianočná 400 gramov
K mäsu pridáme kvasenú kapustu s väčším množstvom kapustovej vody v obsahu balenia, slivky, huby a klobásku v celku. Podľa potreby, hustoty polievky a jej kyslosti môžeme pridať vodu. Varíme 15 minút.
3.
Z kapustnice vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska, ktoré vrátime späť do celého obsahu polievky a zamiešame. Podávame s vianočkou.
4.
Servírujeme
Dobrú chuť!