RECEPTY

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

recept,fotorecept,bravčové pliecko,kapusta kvasená,slivky sušené,huby sušené,klobása bravčová vianočná,Mäsové polievky,Vianočné recepty,Bezlepkové,Bezlaktózové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové pliecko400gramov
cibuľa200gramov
huby sušené50gramov
kapusta kvasená1.5kilogramu
klobása bravčová vianočná400gramov
masť bravčová2polievkové lyžice
paprika červená mletá2čajové lyžičky
slivky sušené8kusov
soľ1čajová lyžička
voda2litre

 

Recept

1. Príprava mäsového základu

masť bravčová 2 polievkové lyžice  cibuľa 200 gramov  bravčové pliecko 400 gramov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  voda 2 litre

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a podusíme na bravčovej masti. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Keď sa mäso zatiahne, pridáme soľ, mletú červenú papriku a podlejeme ho vodou. Privedieme do varu a ďalej na miernom ohni pod pokrievkou varíme cca 40 minút.

2. Kvasená kapusta

kapusta kvasená 1.5 kilogramu  slivky sušené 8 kusov  huby sušené 50 gramov  voda  klobása bravčová vianočná 400 gramov

K mäsu pridáme kvasenú kapustu s väčším množstvom kapustovej vody v obsahu balenia, slivky, huby a klobásku v celku. Podľa potreby, hustoty polievky a jej kyslosti môžeme pridať vodu. Varíme 15 minút.

3. 

Z kapustnice vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska, ktoré vrátime späť do celého obsahu polievky a zamiešame. Podávame s vianočkou.

4. 

Servírujeme

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies