Všetky recepty > Polievky > Mäsové polievky

Vianočná kapustnica

Vianočná kapustnica by mala byť redšia, mala by plniť úlohu akéhosi predjedla pred štedrovečernou hostinou. Aj keď jej uvarené množstvo zvádza k skonzumovaniu plného taniera, myslite na to, že je ešte lepšia na druhý deň, keď chvíľu postojí :)

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava mäsového základu

masť bravčová 2 PL  cibuľa 250 g  bravčové pliecko 500 g  soľ 1 ČL  paprika červená mletá 3 ČL  voda 1.5 l

Cibuľu očistíme, pokrájame na drobno a podusíme na bravčovej masti. Mäso umyjeme, pokrájame na kocky, pridáme k cibuli. Keď sa mäso zatiahne, pridáme soľ, mletú červenú papriku a podlejeme ho vodou. Privedieme do varu a ďalej na miernom ohni pod pokrievkou varíme cca 40 minút.

Príprava mäsového základu

2. Kvasená kapusta

kapusta kvasená 2 kg  slivky sušené 8 ks  huby sušené 50 g  voda  klobása bravčová vianočná 400 g

K mäsu pridáme kvasenú kapustu s väčším množstvom kapustovej vody v obsahu balenia, slivky, huby a klobásku v celku. Podľa potreby, hustoty polievky a jej kyslosti môžeme pridať vodu. Varíme 15 minút.

Kvasená kapusta

3. Servírujeme

Z kapustnice vyberieme klobásu, pokrájame ju na kolieska, ktoré vrátime späť do celého obsahu polievky a zamiešame. Podávame s vianočkou.

Servírujeme

Dobrú chuť!

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť