RECEPTY

Veselá plnená bábovka

Veselá plnená bábovka

Jemný, pestrý, chutný zákusok.

recept,fotorecept,čokoláda,džem ríbezľový,Bábovky,Veľkonočné

Bábovky

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový4polievkové lyžice
cukrárenské zdobenie - pestré-
džem ríbezľový3polievkové lyžice
kypriaci prášok do pečiva½balíčka
maslo100gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
múka polohrubá4polievkové lyžice
múka polohrubá-
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok6kusov
voda4polievkové lyžice
čokoláda75gramov

 

Recept

1. Bábovka

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 4 polievkové lyžice  voda 4 polievkové lyžice

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a vodou.

2. 

múka polohrubá 4 polievkové lyžice  kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka

K vajíčkam vmiešame múku s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 4 kusy

Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Forma na bábovku ø 22 cm

Cesto vylejeme do menšej bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku upečieme v rozohriatej rúre na 180°C 30-40 minút.

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 gramov  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov

Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.

6. 

vaječný žĺtok 2 kusy

Vmiešame žĺtka a čokoládovú masu prevaríme. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 100 gramov

Maslo nakrájame, necháme zmäknúť a dopenista ho vyšľaháme s čokoládovou masou.

8. Plnenie bábovky

džem ríbezľový 3 polievkové lyžice

Bábovku prekrojíme na tri vrstvy. Na spodnú vrstvu rozotrieme lekvár a položíme na neho strednú vrstvu.

9. 

Na strednú vrstvu nanesieme polovicu krému.

10. 

Položíme poslednú vrstvu a celú bábovku potrieme druhou polovicou krému.

11. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Krém posypeme pestrým cukrárenským zdobením.

12. 

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies