Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Venčeky

Osvedčený recept na prípravu lahodných krémových venčekov z odpaľovaného cesta.

 

Počet porcií: 40

Čas prípravy: 1 h. 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Odpaľované cesto na venčeky

voda 300 ml  maslo 100 g  soľ

V hrnci uvaríme vodu so stuženým tukom a štipkou soli.

Odpaľované cesto na venčeky

2. 

múka polohrubá 200 g

Do hrnca pridáme postupne múku a miešame kým sa cesto nespojí v jednu hrudu.

3. 

vajce slepačie ks

Hmotu necháme vychladnúť a následne postupne primiešame vajíčka.

4. 

Cesto vytlačíme zdobičkou na plech, pokrytý papierom na pečenie, do tvaru krúžku.

5. 

Pečieme v predohriatej rúre pri 200°C približne 26 minút.

6. Krém na venčeky

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  cukor kryštálový 100 g  cukor vanilkový g  vaječný žĺtok ks  múka hladká 70 g

V hrnci uvaríme mlieko, cukor a vaječné žĺtko. Po zovretí pridáme postupne múku a intenzívne miešame kým nevznikne hladký hustý krém.

Krém na venčeky

7. 

maslo 125 g  brandy PL

Zmäknuté maslo s brandy vyšľaháme krátko metličkou a následne primiešame do vychladnutého krému.

8. 

Upečené venčeky horizontálne prekrojíme a naplníme krémom. Servírovať môžeme pocukrované.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2016 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 6  •  Prihlásiť