Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Veľkonočný mazanec

Chutný koláč napečený pre šibačov

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Hrozienka namočíme do rumu

hrozienka 150 g  rum 4 PL

Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme ich rumom. Hrozienka vsiaknu časť rumu.

Hrozienka namočíme do rumu

2. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový

V 200 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru. Kvások necháme vykysnúť.

Kvások

3. Príprava cesta

múka hladká 1 kg  cukor kryštálový 200 g  citrónová kôra ½ ČL  olej slnečnicový 9 PL  vajce slepačie 3 ks  soľ

Do misy dáme múku, vajcia, cukor, zvyšné mlieko, olej, štipku soli, citrónovú kôru a hrozienka namočené v rume. Nakoniec pridáme kvások. Všetko spolu premiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Príprava cesta

4. 

vajce slepačie 1 ks  mandle lupienky 30 g

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý z nich uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rozšľahaným vajcom bochníky potrieme, posypeme lupienkami mandlí.

5. Pečieme

Pečieme na 180 °C cca 30- 40 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť