Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Veľkonočný mazanec

Chutný koláč napečený pre šibačov

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Hrozienka namočíme do rumu

hrozienka 150 g  rum PL

Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme ich rumom. Hrozienka vsiaknu časť rumu.

Hrozienka namočíme do rumu

2. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový

V 200 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru. Kvások necháme vykysnúť.

Kvások

3. Príprava cesta

múka hladká kg  cukor kryštálový 200 g  citrónová kôra ½ ČL  olej slnečnicový PL  vajce slepačie ks  soľ

Do misy dáme múku, vajcia, cukor, zvyšné mlieko, olej, štipku soli, citrónovú kôru a hrozienka namočené v rume. Nakoniec pridáme kvások. Všetko spolu premiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Príprava cesta

4. 

vajce slepačie ks  mandle lupienky 30 g

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý z nich uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rozšľahaným vajcom bochníky potrieme, posypeme lupienkami mandlí.

5. Pečieme

Pečieme na 180 °C cca 30- 40 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť