svetvomne.sk

Veľkonočný mazanec

Chutný koláč napečený pre šibačov

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Hrozienka namočíme do rumu

hrozienka 150 g  rum 4 PL

Hrozienka nasypeme do misky, zalejeme ich rumom. Hrozienka vsiaknu časť rumu.

Hrozienka namočíme do rumu

2. Kvások

mlieko polotučné 1,5% 400 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový

V 200 ml vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme štipku cukru. Kvások necháme vykysnúť.

Kvások

3. Príprava cesta

múka hladká 1 kg  cukor kryštálový 200 g  citrónová kôra ½ ČL  olej slnečnicový 9 PL  vajce slepačie 3 ks  soľ

Do misy dáme múku, vajcia, cukor, zvyšné mlieko, olej, štipku soli, citrónovú kôru a hrozienka namočené v rume. Nakoniec pridáme kvások. Všetko spolu premiešame a vymiesime cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť.

Príprava cesta

4. 

vajce slepačie 1 ks  mandle lupienky 30 g

Vykysnuté cesto rozdelíme na dva bochníky. Každý z nich uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rozšľahaným vajcom bochníky potrieme, posypeme lupienkami mandlí.

5. Pečieme

Pečieme na 180 °C cca 30- 40 minút.

Pečieme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť