Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 300 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ks  múka polohrubá 300 g  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 150 ml  hrozienka

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme vodu a polohrubú muku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, potom postupne pridávame olej. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a pomaly zmes premiešame. Do cesta môžeme pridať hrozienka.

Príprava cesta

2. 

tuk stužený - margarín  múka polohrubá

Formu na barančeka poriadne vymastíme a vysypeme mukou alebo strúhankou.Nalejeme do nej do 3/4 cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30-40 minút. Formu necháme vychladnúť a barančeka vyklopíme.

3. Príprava krému

mlieko sladené kondenzované 1 ks  maslo 200 g  poleva cukrárska čokoládová

Sladené kondenzované mlieko (salko) varíme ponorené vo vode, v zavretej konzerve asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Maslo alebo rastlinný tuk vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnuté mlieko z konzervy. Zdobíme cukrárskym vrecúškom. Oči, noštek a pusu vytvarujeme pomocou špáradla namočeného v roztopenej čokoláde a okolo krku uviažeme mašľu.

Príprava krému

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť