Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Veľkonočný baranček

Tradičný symbol Veľkonočných sviatkov, ktorý poteší nie len vaše chuťové zmysly.

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
   

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 300 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ks  múka polohrubá 300 g  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 150 ml  hrozienka

Oddelíme bielky od žĺtkov. Žĺtka rozšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme vodu a polohrubú muku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva, potom postupne pridávame olej. Nakoniec pridáme sneh z bielkov a pomaly zmes premiešame. Do cesta môžeme pridať hrozienka.

Príprava cesta

2. 

tuk stužený - margarín  múka polohrubá

Formu na barančeka poriadne vymastíme a vysypeme mukou alebo strúhankou.Nalejeme do nej do 3/4 cesto a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 30-40 minút. Formu necháme vychladnúť a barančeka vyklopíme.

3. Príprava krému

mlieko sladené kondenzované 1 ks  maslo 200 g  poleva cukrárska čokoládová

Sladené kondenzované mlieko (salko) varíme ponorené vo vode, v zavretej konzerve asi 2 hodiny. Necháme vychladnúť. Maslo alebo rastlinný tuk vymiešame do penista a postupne doň vmiešame vychladnuté mlieko z konzervy. Zdobíme cukrárskym vrecúškom. Oči, noštek a pusu vytvarujeme pomocou špáradla namočeného v roztopenej čokoláde a okolo krku uviažeme mašľu.

Príprava krému

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť