Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Chuťovky

Veľkonočné praclíky

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

mlieko polotučné 1,5% 450 ml  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový  múka hladká 750 g  soľ ČL  vajce slepačie ks  margarín 180 g

Mlieko mierne zohrejeme, prilejeme ho k droždiu, pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a 1 čajovú lyžičku z odváženej múky. Necháme vzísť kvások. Do hlbšej nádoby nasypeme múku, pridáme vajce, soľ, rozpustené maslo a pripravený kvások. Cesto do hladka vymiesime.

Príprava cesta

2. 

Cesto v nádobe uzavrieme a necháme cca pol hodinu kysnúť na teplom mieste.

3. 

múka hladká

Vykysnuté cesto položíme na pracovnú dosku posypanú múkou. Vytvoríme z neho valce, ktoré nakrájame na viac častí.

4. 

Jednotlivé časti vyšúľame, prípadne len ľahko natiahneme na dĺžku cca 30 cm.

5. 

Zo šúľkov tvarujeme praclíky, ktoré po vytvarovaní necháme na doske podkysnúť.

6. 

vajce slepačie ks  soľ  rasca drvená  mak  semienka sézamové

Praclíky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý praclík potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme soľou. Podľa chuti praclíky môžeme posýpať mletou rascou, makom, sezamovými semienkami a pod. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre, na strednom stupni, 25 minút.

7. 

Vychladené praclíky skladujeme v uzavretej nádobe.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť