svetvomne.sk

Varená údená krkovička

Základný postup pri varení údeného mäsa vhodného k prívarkom ako teplý pokrm. Konzumujeme klasicky aj na studeno, s horčicou a chrenom.

 

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava a varenie

bravčová krkovička údená 1 kg

Krkovičku umyjeme. Vložíme do studenej vody a pod pokrievkou varíme 90 minút.

Príprava a varenie

2. 

Necháme vychladnúť, nakrájame na plátky, podľa potreby hrubšie pri servírovaní s prívarkom, alebo tenšie pri podávaní na studeno.

3. Použitie vývaru

Vývar z údeného vareného mäsa môžeme použiť na prípravu chutných desiatových strukovinových polievok.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť