Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Vanilkové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  múka hladká 1 PL

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 ml

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku.

3. 

maslo 10 g  cukor kryštálový ½ PL

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

soľ  aróma vanilková ¼ ČL  vaječný žĺtok 2 ks  cukor kryštálový 2 PL  citrónová šťava 1 ČL

Primiešame uvedené ingrediencie.

5. 

vaječný bielok 2 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta.

7. 

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta.

8. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

9. 

Pečieme 14 min. pri teplote 200°C.

10. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť