svetvomne.sk

Vanilkové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
maslo30gramov
maslo10gramov
múka hladká1polievková lyžica
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
cukor kryštálový½polivkovej lyžice
cukor kryštálový2polievkové lyžice
soľ
aróma vanilková¼čajovej lyžičky
vaječný žĺtok2kusy
vaječný bielok2kusy
citrónová šťava1čajová lyžička

1. 

maslo 30 g  múka hladká 1 PL

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 ml

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku.

3. 

maslo 10 g  cukor kryštálový ½ PL

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

soľ  aróma vanilková ¼ ČL  vaječný žĺtok 2 ks  cukor kryštálový 2 PL  citrónová šťava 1 ČL

Primiešame uvedené ingrediencie.

5. 

vaječný bielok 2 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta.

7. 

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta.

8. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

9. 

Pečieme 14 min. pri teplote 200°C.

10. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť