RECEPTY

Vanilkové Soufflé

Vanilkové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.

recept,fotorecept,aróma vanilková,vaječný žĺtok,vaječný bielok,Koláče,Francúzska kuchyňa

Koláče

Francúzska kuchyňa

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

aróma vanilková¼čajovej lyžičky
citrónová šťava1čajová lyžička
cukor kryštálový2.5polievkovej lyžice
maslo40gramov
mlieko plnotučné 3,5%150mililitrov
múka hladká1polievková lyžica
soľ-
vaječný bielok2kusy
vaječný žĺtok2kusy

 

Recept

1. 

maslo 30 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 mililitrov

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku.

3. 

maslo 10 gramov  cukor kryštálový ½ polievkovej lyžice

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

soľ  aróma vanilková ¼ čajovej lyžičky  vaječný žĺtok 2 kusy  cukor kryštálový 2 polievkové lyžice  citrónová šťava 1 čajová lyžička

Primiešame uvedené ingrediencie.

5. 

vaječný bielok 2 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta.

7. 

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta.

8. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

9. 

Pečieme 14 min. pri teplote 200°C.

10. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies