Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Vanilkové Soufflé

Návod na prípravu jednoduchého francúzskeho dezertu, ktorého základ tvorí hustá biela omáčka a sneh z vaječných bielkov.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 30 g  múka hladká PL

Na miernom ohreve vmiešame múku do roztopeného masla.

2. 

mlieko plnotučné 3,5% 150 ml

Postupne po troške primiešavame teplé mlieko a varíme hustú bielu omáčku.

3. 

maslo 10 g  cukor kryštálový ½ PL

Malé zapekacie misky (ramekin) vymastíme maslom a vysypeme cukrom.

4. 

soľ  aróma vanilková ¼ ČL  vaječný žĺtok ks  cukor kryštálový PL  citrónová šťava ČL

Primiešame uvedené ingrediencie.

5. 

vaječný bielok ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Vmiešame jednu tretinu snehu do cesta.

7. 

Jemne vmiešame zvyšok snehu do cesta.

8. 

Cesto rovnomerne nadávkujeme do štyroch misiek. Ak by ste použili menšie šálky, naplnte ich len do 2-3 cm odo dna.

9. 

Pečieme 14 min. pri teplote 200°C.

10. 

Servírujeme ešte teplé, kým je soufflé vystúpené nad formou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť