svetvomne.sk

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor práškový 4 PL

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

2. 

vanilkový struk 1 ks

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

3. 

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.

4. 

želatinový stužovač 150 g

Želatinu si pripravíme podľa návodu.

5. 

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

6. 

olej olivový

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

7. 

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

8. Horúce maliny

maliny 100 g  cukor práškový ½ PL

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Horúce maliny

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť