Všetky recepty > Zákusky a koláče > Dezerty

Vanilková Panna Cotta

Tradičný taliansky krémový dezert.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 600 ml  mlieko polotučné 1,5% 200 ml  cukor práškový 4 PL

Smotanu a cukor dáme variť v hrnci na strednej teplote.

2. 

vanilkový struk 1 ks

Vanilkový struk pozdĺžne prekrojíme a nožom zoškrabneme vnútorný obsah s jadierkami.

3. 

Jadierka vanilky primiešame do hrnca. Zmes privedieme k varu a môžeme odstaviť.

4. 

želatinový stužovač 150 g

Želatinu si pripravíme podľa návodu.

5. 

Želatinu vmiešame do zmesi v hrnci, kým je ešte teplá.

6. 

olej olivový

Na kúsok papierovej kuchynskej servítky si kvapneme olej a vymastíme ňou formy, v ktorých bude panna cotta chladnúť. Je to vhodné len ak plánujete výsledný produkt podávať vyklopený na tanieri.

7. 

Naplníme formy. Môžeme použiť keramiku, poháre, taniere a pod.

8. Horúce maliny

maliny 100 g  cukor práškový ½ PL

Na ozdobenie a kontrast chuti môžeme použiť horúce maliny, prevarené s cukrom.

Horúce maliny

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť