Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Valentínska vanilkovo jahodová torta

Prekvapte svojho miláčika na Valentína touto jednoduchou a skvelou vanilkovo jahodovou tortičkou. Zvládne ju spraviť aj začiatočník. :)

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava korpusu

vajce slepačie 6 ks  cukor kryštálový 8 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 1 PL  voda 9 PL  múka polohrubá 10 PL  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL

Oddelíme žĺtky od bielkov. K žĺtkom pridáme cukor a vymiešame do peny. Postupne pridáme olej a vodu. Primiešame vyšľahaný sneh z bielkov, múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Príprava korpusu

2. Pečenie

Cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180°C asi 15-20 minút.

Pečenie

3. 

Vychladnutý korpus prekrojíme pozdĺžne na dve polovice.

4. 

lekvár jahodový 100 g  jahodový kompót 200 g

Natrieme ho jahodovým lekvárom a poukladáme pokrájné jahody.

5. Príprava krému

mlieko polotučné 1,5% 350 ml  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor vanilkový 1 ks  maslo 200 g  cukor práškový 7 PL

V troche studeného mlieka rozmiešame puding "Zlatý klas" s cukrom, vylejeme do zvyšného vriaceho mlieka a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme zmäknuté maslo. Vyšľaháme hladký krém.

Príprava krému

6. Plnenie

Na korpus potretý lekvárom s jahodami natrieme krém a zarovnáme. Prikryjeme druhou polovicou korpusu.

Plnenie

7. 

Tortu potrieme zvyšným krémom a zahladíme vrch aj boky.

8. Príprava bielej hmoty

tuk stužený - margarín 100 g  cukor práškový 100 g  mlieko sušené 100 g

Stužený tuk, cukor a sušené mlieko spolu zmiesime. Na pocukrovanom mikroténovom vrecúšku rozvaľkáme približne na veľkosť torty a pomocou valčeka prenesieme na tortu. Kraje odrežeme.

Príprava bielej hmoty

9. Dozdobenie

poleva cukrárska čokoládová

Z odrezkov môžeme vykrojiť srdiečka, ktoré poukladáme na tortu. Podľa vkusu dozdobíme čokoládovou polevou.

Dozdobenie

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť