Všetky recepty > Predjedlá a chuťovky > Nátierky a pomazánky

Vajíčková pomazánka

Tradičná vajíčková nátierka.

 

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vajce slepačie 6 ks

Vajíčka umyjeme a uvaríme na tvrdo (10 minút). Horúcu vodu zlejeme a vajíčka zalejeme studenou vodou. Po vychladnutí ich olúpeme.

2. 

Kým sa vajíčka varia a chladnú necháme si zmäknúť maslo. Očistíme a nasekáme si cibuľu nadrobno.

3. 

maslo 40 g  horčica plnotučná 40 g  soľ ½ ČL  cibuľa 40 g

Žĺtka oddelíme od bielkov. Žĺtka vymiešame s maslom, horčicou, soľou a vmiešame cibuľu.

4. 

Bielka najemno nasekáme nožom.

5. 

A primiešame ich k žĺtkam.

6. 

Podávame s chlebom alebo pečivom.

7. 

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť