Vaječno-likérová bábovka

Recept na jemnú sladkú bábovku s kúskami čokolády.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 200 g  maslo 250 g  cukor vanilkový 10 g

Žĺtka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom do hladka.

2. 

vaječný likér 250 ml

Primiešame vaječný likér.

3. 

vaječný bielok 4 ks  čokoláda na varenie 55% 200 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g  múka hladká 250 g

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, čokoládu nadrobno nasekáme a múku zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

K likérovému základu vmiešame múku a čokoládu.

5. 

Zľahka primiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

7. 

Po upečení necháme bábovku vo forme 15 minút odstáť, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť