Všetky recepty > Zákusky a koláče > Sladké pečivo

Vaječno-likérová bábovka

Recept na jemnú sladkú bábovku s kúskami čokolády.

 

Počet porcií: 16

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok ks  cukor práškový 200 g  maslo 250 g  cukor vanilkový 10 g

Žĺtka vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a maslom do hladka.

2. 

vaječný likér 250 ml

Primiešame vaječný likér.

3. 

vaječný bielok ks  čokoláda na varenie 55% 200 g  kypriaci prášok do pečiva 15 g  múka hladká 250 g

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, čokoládu nadrobno nasekáme a múku zmiešame s kypriacim práškom.

4. 

K likérovému základu vmiešame múku a čokoládu.

5. 

Zľahka primiešame sneh z bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do vopred vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme pri teplote 180°C 45 minút.

7. 

Po upečení necháme bábovku vo forme 15 minút odstáť, potom ju vyklopíme a necháme vychladnúť.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť