Utopenci narýchlo

Obľúbený pokrm z českej studenej kuchyne. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

 

Počet porcií: 4

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 250 g  špekačky 350 g

Cibuľu očistíme a nakrájame na polkolieska. Špekačky ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme a na koncoch jemne nakrojíme.

2. 

voda 12 PL  ocot 4 PL  horčica plnotučná 4 PL  kečup 6 PL  worcestrová omáčka 6 PL  soľ ½ ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  paprika červená mletá 2 ČL

Z vody, octu, horčice, kečupu, worcestrovej omáčky, soli, korenia a papriky uvaríme nálev.

3. 

Do zaváracieho pohára o objeme cca 1 liter, alebo do dvoch menších, naukladáme striedavo špekačky a cibuľu. Jemne obsah stlačíme.

4. 

Cibuľu a špekačky zalejeme v pohári vychladeným nálevom, uzavrieme a uložíme do chladničky. Na druhý deň môžeme konzumovať.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť