Utopenci

Výborný, jemne pikantný, plnený utopenci - klasika českej studenej kuchyne.

 

Počet porcií: 8

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

voda ½ l  ocot 150 ml  korenie čierne celé ½ PL  korenie nové - pimentovník pravý ½ PL  soľ ¾ ČL  cukor kryštálový 1.5 ČL  bobkový list 5 ks

Z vody, octu, korenia, soli, cukru a bobkového listu uvaríme nálev.

2. 

cibuľa 300 g  mrkva 100 g  uhorka sterilizovaná kyslá 100 g  špekačky 700 g

Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nakrájame spolu so sterilizovanou uhorkou na plátky. Špekáčiky olúpeme pod tečúcou teplou vodou (ide ich ľahšie lúpať) a pozdĺžne ich nakrojíme, nerozrežeme. Do špekáčiku vložíme kúsok cibule, uhorky a mrkvy.

3. 

Do pohára o objeme 2 litre vložíme na spodok pár kúskov cibule, kúsok mrkvy a feferónku. Na zeleninu položíme 2 - 3 plnené špekačky (množstvo závisí od šírky pohára).

4. 

Opäť položíme primeranú časť zeleniny - cibuľu, mrkvu, uhorku a ďalšie naplnené špekáčiky. Postup opakujeme kým minieme všetky pripravené suroviny a pohár naplníme. Pri plnení obsah jemne utláčame. Keď máme pohár naplnený zalejeme jeho obsah pripraveným teplým nálevom.

5. 

Špekáčiky necháme v chladničke niekoľko dní, najmenej 5, najlepšie 14, odležať. Podávame s chlebom a pohárom dobre vychladeného piva.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť