Všetky recepty > Hlavné jedlá

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g

Polovicu zemiakov umyjeme, uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme, umyjeme a postrúhame.

3. 

múka polohrubá 120 g

K postrúhaným zemiakom pridáme múku, dobre premiešame...

4. 

voda  soľ

...a v horúcej osolenej vode uvaríme halušky. Halušky scedíme, rýchlo prepláchneme vodou a vložíme do hlbšieho hrnca, zakryjeme.

5. 

slanina prerastená 200 g  masť bravčová 15 g

Prerastenú slaninku nakrájame a s trochou masti opečieme.

6. 

cibuľa 250 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu a do výpeku nasypeme cibuľu. Smažíme do zlatova.

7. 

kapusta kvasená 400 g

K cibuli pridáme kapustu a krátko podusíme.

8. 

Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pokrájame na kolieska, prípadne pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu.

9. 

Udusenú kapustu zamiešame s haluškami...

10. 

...a primiešame pripravené zemiaky.

11. 

Podávame s osmaženou slaninkou.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť