svetvomne.sk

Úhrabky

Tradičná lahôdka našich prastarých mám. Toto sýte jedlo bolo na jedálnom lístku hlavne v období zimy, keď boli už v pivnici uskladnené zemiaky a cibuľa, v súdku kvasená kapusta, v špajzi kus dobrej slaniny zo zabíjačky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

zemiaky 800 g

Polovicu zemiakov umyjeme, uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

2. 

Druhú polovicu zemiakov ošúpeme, umyjeme a postrúhame.

3. 

múka polohrubá 120 g

K postrúhaným zemiakom pridáme múku, dobre premiešame...

4. 

voda  soľ

...a v horúcej osolenej vode uvaríme halušky. Halušky scedíme, rýchlo prepláchneme vodou a vložíme do hlbšieho hrnca, zakryjeme.

5. 

slanina prerastená 200 g  masť bravčová 15 g

Prerastenú slaninku nakrájame a s trochou masti opečieme.

6. 

cibuľa 250 g

Cibuľu ošúpeme a nakrájame. Z hrnca vyberieme osmaženú slaninu a do výpeku nasypeme cibuľu. Smažíme do zlatova.

7. 

kapusta kvasená 400 g

K cibuli pridáme kapustu a krátko podusíme.

8. 

Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a pokrájame na kolieska, prípadne pretlačíme cez koliesko na prípravu zemiakového šalátu.

9. 

Udusenú kapustu zamiešame s haluškami...

10. 

...a primiešame pripravené zemiaky.

11. 

Podávame s osmaženou slaninkou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť