svetvomne.sk

Údený hovädzí jazyk v syrovo- cesnakovom cestíčku

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie hovädzieho jazyka

hovädzí jazyk údený 1500 g

Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

Varenie hovädzieho jazyka

2. Príprava cestíčka

syr tvrdý 100 g  múka hladká 80 g  vajce slepačie 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cesnak 3 strúčiky

Cestíčko pripravíme zmiešaním vajca, múky, mlieka, postrúhaného syra a roztlačeného cesnaku. Múky dáme toľko, aby bolo cestíčko dosť husté a nestekalo z rezňov.

Príprava cestíčka

3. Obaľovanie

olej olivový 100 ml

Rezne obalíme v cestíčku a na oleji krátko vypražíme.

Obaľovanie

4. 

Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť