Všetky recepty > Hlavné jedlá > Mäso > Hovädzie mäso

Údený hovädzí jazyk v syrovo- cesnakovom cestíčku

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Varenie hovädzieho jazyka

hovädzí jazyk údený 1500 g

Čerstvý údený hovädzí jazyk dobre umyjeme a vo vode varíme 80 minút do mäkka. Uvarený na chvíľu vložíme do studenej vody, potom ho vyberieme, olúpeme. Časť jazyka asi 700 g pokrájame na plátky hrubé asi trištvrte cm.

Varenie hovädzieho jazyka

2. Príprava cestíčka

syr tvrdý 100 g  múka hladká 80 g  vajce slepačie ks  mlieko polotučné 1,5% 50 ml  cesnak strúčiky

Cestíčko pripravíme zmiešaním vajca, múky, mlieka, postrúhaného syra a roztlačeného cesnaku. Múky dáme toľko, aby bolo cestíčko dosť husté a nestekalo z rezňov.

Príprava cestíčka

3. Obaľovanie

olej olivový 100 ml

Rezne obalíme v cestíčku a na oleji krátko vypražíme.

Obaľovanie

4. 

Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo dusenou zeleninou.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť