Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Tvarohový zákusok s rebarborou

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 g  vajce slepačie ks  maslo 100 g  cukor kryštálový 50 g  soľ ¼ ČL

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto odložíme na pol hodiny do chaldničky.

3. 

vaječný bielok ks  cukor kryštálový PL

Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme hustý sneh.

4. 

tvaroh hrudkovitý 500 g  cukor kryštálový PL  citrónová kôra  škrob kukuričný 60 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame. Na záver primiešame opatrne sneh.

5. 

Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom.

6. 

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm do tvaru pekáča.

7. 

Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

8. 

Nalejeme krémovú zmes.

9. 

rebarbora 500 g  cukor kryštálový PL

Na vrch naukladáme tenké plátky ošúpanej rebarbory a zasypeme cukrom.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60-80 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova. Prvých 40 minút by malo byť prikryté.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť