Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Tvarohový zákusok s rebarborou

Ľahký a osviežujúci zákusok s krehkým cestom, sladkým tvarohom a osviežujúcou rebarborou.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

múka hladká 250 g  vajce slepačie 2 ks  maslo 100 g  cukor kryštálový 50 g  soľ ¼ ČL

Z múky, masla, vajec, cukru a štipky soli vymiešame cesto.

Príprava cesta

2. 

Cesto odložíme na pol hodiny do chaldničky.

3. 

vaječný bielok 2 ks  cukor kryštálový 1 PL

Z vaječných bielkov a cukru vyšľaháme hustý sneh.

4. 

tvaroh hrudkovitý 500 g  cukor kryštálový 5 PL  citrónová kôra  škrob kukuričný 60 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 250 ml

Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru a škrob zmiešame. Na záver primiešame opatrne sneh.

5. 

Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme maslom.

6. 

Cesto vyvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm do tvaru pekáča.

7. 

Cesto vložíme do pekáča a prstami roztiahneme aj po bokoch.

8. 

Nalejeme krémovú zmes.

9. 

rebarbora 500 g  cukor kryštálový 4 PL

Na vrch naukladáme tenké plátky ošúpanej rebarbory a zasypeme cukrom.

10. 

Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 60-80 minút, kým sa cesto sfarbí do zlatova. Prvých 40 minút by malo byť prikryté.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť