Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Tvarohový zákusok s broskyňami

Výborný šťavnatý koláčik.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 100 g  cukor kryštálový 70 g  cukor vanilkový 12 g  vajce slepačie 2 ks  múka hladká 100 g  maizena - kukuričný škrob 25 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  soľ

Maslo, cukor, vanilkový cukor, vajcia, hladkú múku, škrobovú múčku, prášok do pečiva a štipku soli - všetko spolu zmiešame a vypracujeme cesto.

2. 

maslo  múka hladká

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme na 180° C 20 minút.

3. 

broskyňa 500 g  tvaroh jemný nízkotučný 400 g  cukor kryštálový 30 g

Zatiaľ kým sa pečie cesto, broskyne umyjeme, nakrájame ich na plátky. V miske zmiešame tvaroh s cukrom.

4. 

Ovocie rozložíme na upečené cesto.

5. 

vaječný bielok 2 ks  cukor kryštálový 30 g

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zmiešame s cukrom. Sladký sneh pomaly zapracujeme do tvarohu.

6. 

škorica mletá

Tvarohovým krémom potrieme broskyne. Koláč prikryjeme alobalom a pečieme ďalších 20 minút. Necháme vychladnúť. Podávame posypané škoricou alebo kakaom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť