svetvomne.sk

Tvarohový veľkonočný mazanec

Jemný chutný koláč vhodný na pečenie hocikedy cez rok, nielen na sviatky.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 1 h. 20 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

maslo 80 g  tvaroh jemný mäkký 250 g

Zmäknuté maslo vymiešame s tvarohom.

2. 

vajce slepačie 2 ks

Pridáme 2/3 rozšľahaných vajec. 1/3 si necháme na potretie. Vajcia dohladka vmiešame do tvarohu.

3. 

cukor práškový 80 g  múka polohrubá 250 g  kypriaci prášok do pečiva 1 bal

Prisypeme cukor, múku s práškom do pečiva a vypracujeme tuhšie cesto.

4. 

hrozienka 50 g  kandizované ovocie mix 50 g  rum 2 PL

Pridáme umyté, vo vode vopred namočené a scedené hrozienka a nadrobno nakrájané kandizované ovocie. Dobre premiešame a vytvoríme bochník. Hrozienka môžeme podľa chuti namočiť aj do rumu.

5. 

Bochník položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ho 15 - 20 minút odpočívať.

6. 

mandle lupienky 2 PL

Potom bochník potrieme odloženým vajíčkom, posypeme mandľami a v strede do kríža jemne nakrojíme.

7. 

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180°C 50 - 60 minút. Asi po 40 minútach pečenia ho prikryjeme alobalom, aby nám príliš rýchlo netmavol.

8. 

cukor vanilkový

Upečený môžeme cez stred jemne pocukrovať a necháme ho dobre vychladnúť.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť