Tvarohový šalát s cibuľou
Recept na prípravu chutného šalátu plného bielkovín, vlákniny a hriešne dobrej majonézy.
recept,fotorecept,cibuľa,tvaroh jemný 20% tuku,majonéza,Zeleninové šaláty,Bezlepkové
Zeleninové šaláty
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 | strúčiky | |
cibuľa | 1 | kus | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
majonéza | 225 | mililitrov | |
mrkva | 4 | kusy | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
soľ zeleninová | 1 | čajová lyžička | |
sójová omáčka | 2 | polievkové lyžice | |
tvaroh jemný 20% tuku | 250 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 4 | kusy | |
vajce slepačie | 4 | kusy |
Recept
1.
mrkva 2 kusy • vajce slepačie 4 kusy
Očistíme stredne veľké mrkvy a povaríme ich 5 minút, aby trochu zmäkli. Uvaríme vajíčka natvrdo.
2.
uhorka sterilizovaná kyslá 4 kusy • mrkva 2 kusy • cibuľa 1 kus • cesnak 2 strúčiky
Do väčšej misky vložíme nahrubo pokrájané kyslé uhorky, povarenú mrkvu nastrúhanú na strúhadle na jemno, nadrobno pokrájanú menšiu cibuľu a pretlačný cesnak, ...
3.
tvaroh jemný 20% tuku 250 gramov • majonéza 225 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička • soľ zeleninová 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • sójová omáčka 2 polievkové lyžice
... pridáme tvaroh, majonézu, nastrúhané vajcia, soľ, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), korenie a sójovú omáčku.
4.
Všetky suroviny premiešame a dáme zachladiť, aby sa všetky chute spojili.
Dobrú chuť!