Tvarohový krémeš

Rýchly jednoduchý zákusok.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 300 g

Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do plechu tak, aby pokrylo aj bočné strany.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 g  mlieko plnotučné 3,5% ½ l  cukor vanilkový 20 g  puding vanilkový - prášok 40 g  cukor práškový 120  vaječný žĺtok 5 ks

Tvaroh vymiešame s mliekom, vanilkovým cukrom, pudingom, práškovým cukrom a žĺtkami na tekutú zmes.

3. 

Zmes vylejeme na cesto a v rozohriatej rúre na 180°C 25 - 30 minút pečieme. Za ten čas tekutá zmes stuhne.

4. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 180 g

Bielka vyšľaháme na tuhý sneh a všľaháme do nich cukor.

5. 

Cukrovú penu vylejeme na upečený koláč a rovnomerne rozotrieme.

6. 

Zákusok vložíme opäť do rúry a 5 - 10 minút dopečieme. Bielková pena musí jemne zhnednúť. Vychladený rozkrájame na väčšie štvorce. Pri krájaní je dobré máčať si nôž pri každom reze do studenej vody, nebude sa lepiť. Zákusok je najchutnejší ak ho pred podávaním uložíme na 2 hodiny do chladničky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť