RECEPTY

Tvarohový koláč s broskyňami

Tvarohový koláč s broskyňami

Rýchly a chutný šťavnatý koláčik. Postup je veľmi jednoduchý: jedno cesto v jednej miske, druhé v druhej miske zamiešať, cestá naliať na seba, posypať nakrájaným ovocím, upiecť, vychladiť a zjesť :)

recept,fotorecept,broskyne kompótované,tvaroh jemný mäkký,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

15

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

vysoká

Kategórie

Koláče  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

broskyne kompótované820gramov
cukor práškový180gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kakao - prášok30gramov
mlieko polotučné 1,5%550mililitrov
múka hladká250gramov
olej slnečnicový100mililitrov
puding vanilkový - prášok74gramov
tvaroh jemný mäkký500gramov
vajce slepačie4kusy

 

Recept

1. Bledé cesto

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 100 gramov

Vajíčka vymiešame s cukrom.

2. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Primiešame tvaroh...

3. 

mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  puding vanilkový - prášok 74 gramov

...a mlieko s pudingom.

4. Tmavé cesto

vajce slepačie 2 kusy  cukor práškový 80 gramov

Vajíčka vymiešame s cukrom.

5. 

olej slnečnicový 100 mililitrov

Primiešame olej...

6. 

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov

...a mlieko.

7. 

kakao - prášok 30 gramov

Vmiešame kakao...

8. 

múka hladká 250 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky

...a múku so sódou bikarbónou (dobre rozmiešame).

9. 

broskyne kompótované 820 gramov

Kompótované broskyne nakrájame.

10. 

Tmavé cesto vylejeme a rovnomerne rozotrieme na plech (35x25cm) vyložený papierom na pečenie.

11. 

Na tmavé cesto vylejeme bledé tvarohové cesto a navrch poukladáme broskyne.

12. 

Pečieme 35 min. pri teplote 180°C.

13. 

Necháme dôkladne vychladnúť a krájame ľubovoľne veľké porcie.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies