RECEPTY

Tvarohový dezert Míša rezy

Tvarohový dezert Míša rezy

Jemný, krémový dezert, ktorý svoj názov získal vďaka porovnaniu fantastickej chuti s populárnym Míša nanukom. Ponúkame recept, v našej kuchyni preverený, ktorý stojí za vyskúšanie.

recept,fotorecept,cukor práškový,maslo,tvaroh jemný mäkký,čokoláda na varenie 55%,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový200gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)¼čajovej lyžičky
kakao - prášok10gramov
maslo-
maslo325gramov
múka polohrubá75gramov
múka polohrubá-
olej slnečnicový1polievková lyžica
olej slnečnicový1čajová lyžička
tvaroh jemný mäkký500gramov
vaječný bielok4kusy
vaječný žĺtok4kusy
čokoláda na varenie 55%150gramov

 

Recept

1. 

vaječný žĺtok 4 kusy  cukor práškový 75 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

2. 

vaječný bielok 4 kusy

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

3. 

kakao - prášok 10 gramov  olej slnečnicový 1 polievková lyžica

K žĺtkom vmiešame kakao a olej.

4. 

múka polohrubá 75 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ¼ čajovej lyžičky

V múke rozmiešame sódu bikarbónu ( alebo kypriaci prášok) a postupne vmiešame do cesta.

5. 

Jemne vmiešame sneh z vaječných bielkov.

6. 

maslo  múka polohrubá

Formu na pečenie (priemer 28 cm) vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme cesto.

7. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

8. 

maslo 250 gramov  cukor práškový 125 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

9. 

tvaroh jemný mäkký 500 gramov

Pridáme tvaroh...

10. 

...a vyšľaháme.

11. 

Tvarohovú plnku navrstvíme na vychladený korpus a vyhladíme. Dáme do chladničky na 2 hodiny tuhnúť.

12. 

maslo 75 gramov  čokoláda na varenie 55% 150 gramov  olej slnečnicový 1 čajová lyžička

Maslo rozpustíme s čokoládou v parnom kúpeli. Vmiešame olej.

13. 

Čokoládovú polevu nalejeme na zákusok. Poleva sa krásne leje, netreba ju rozotierať, stačí ľahko ponakláňať formu. Necháme stuhnúť v chlade ďalšie 2 hodiny.

14. 

Po  celkových štyroch hodinách chladnutia je možné dezert krájať a servírovať, avšak odporúčame jeho chladnutie po dobu 24 hodín.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies