Všetky recepty > Zákusky a koláče > Zákusky

Tvarohovo-karamelový zákusok

Jemný zákusok plný tvarohu.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.

2. 

tvaroh jemný mäkký 750 g  vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 60 g  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  puding karamelový - prášok 60 g  mlieko sladené karamelové kondenzované 150 g

Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.

3. 

Tekutú zmes vylejeme na cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.

5. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 60 g

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.

7. 

Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.

8. 

šľahačka

Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť