svetvomne.sk

Tvarohovo-karamelový zákusok

Jemný zákusok plný tvarohu.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.

2. 

tvaroh jemný mäkký 750 g  vaječný žĺtok 5 ks  cukor kryštálový 60 g  mlieko polotučné 1,5% 500 ml  puding karamelový - prášok 60 g  mlieko sladené karamelové kondenzované 150 g

Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.

3. 

Tekutú zmes vylejeme na cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.

5. 

vaječný bielok 5 ks  cukor práškový 60 g

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.

7. 

Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.

8. 

šľahačka

Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť