RECEPTY

Tvarohovo-karamelový zákusok

Tvarohovo-karamelový zákusok

Jemný zákusok plný tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,puding karamelový - prášok,mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované),Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové500gramov
cukor kryštálový60gramov
cukor práškový60gramov
mlieko polotučné 1,5%500mililitrov
mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované)150gramov
puding karamelový - prášok60gramov
tvaroh jemný mäkký750gramov
vaječný bielok5kusov
vaječný žĺtok5kusov
šľahačka-

 

Recept

1. 

cesto lístkové 500 gramov

Lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby nám po vložení do plechu (42x32cm) pokrylo celé bočné steny. Zbytky cesta v horných rohoch plechu odrežeme.

2. 

tvaroh jemný mäkký 750 gramov  vaječný žĺtok 5 kusov  cukor kryštálový 60 gramov  mlieko polotučné 1,5% 500 mililitrov  puding karamelový - prášok 60 gramov  mlieko sladené zahustené karamelové (kondenzované) 150 gramov

Tvaroh rozšľaháme so žĺtkami, cukrom, mliekom, pudingom a kondenzovaným mliekom na jemno.

3. 

Tekutú zmes vylejeme na cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C 25-30 minút. Upečený koláč vyberieme z rúry.

5. 

vaječný bielok 5 kusov  cukor práškový 60 gramov

Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.

6. 

Sneh natrieme na stuhnutú tvarohovú plnku.

7. 

Vložíme späť do horúcej rúry a sneh 5-8 minút zapečieme. Zákusok necháme dobre vychladnúť, potom ho vložíme na dve hodiny do chladničky.

8. 

šľahačka

Pred podávaním okrojíme konce s malou časťou plnky (tie dáme domácim zjesť na "koštovku"). Zbytok pokrájame na rezy, ozdobíme šľahačkou a podľa chuti ovocím.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies