svetvomne.sk

Tvarohovo-jablková žemlovka

Maškrtný obed.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava jabĺk

jablká 800 g  citrón ½ ks

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, odstránime jaderníky a každú štvrtinu jablka pokrájame na plátky. Pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna.

Príprava jabĺk

2. 

rožok biely 8 ks  cukor kryštálový 8 PL

Rožky pokrájame na kolieska. Vložíme ich do hlbšej misy, pridáme jablká, cukor a všetko dobre premiešame.

3. 

hrozienka 50 g  tvaroh mäkký 500 g  cukor vanilkový 20 g  maslo  vločky ovsené  mlieko polotučné 1,5% ½ l  vajce slepačie 4 ks  škorica mletá 2 ČL

Hrozienka opláchneme vo vode a na chvíľu ich necháme vo vode namočené. Vodu zlejeme, pridáme ich do tvarohu spolu s vanilkovým cukrom. Rozmiešame.V mlieku rozmiešame vajcia a škoricu. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ho ovsenými vločkami.

4. Vrstvíme

Do pripraveného pekáča rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravenej zmesi z jabĺk, rožkov a cukru. Na túto vrstvu rozotrieme tvaroh.

Vrstvíme

5. Pečieme

Tvaroh zakryjeme druhou polovicou jablkovo rožkovej zmesi. Mliečnym nálevom zalejeme obsah pekáča a zmes jemne utlačíme. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni 40 minút. Odokryjeme a 10 minút dopekáme.

Pečieme

6. Servírujeme

Podávame teplé.

Servírujeme

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť