RECEPTY

Tvarohovo-jablková žemľovka

Tvarohovo-jablková žemľovka

Maškrtný obed.

recept,fotorecept,jablká,tvaroh mäkký,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón½kusu
cukor kryštálový8polievkových lyžíc
cukor vanilkový20gramov
hrozienka50gramov
jablká800gramov
maslo-
mlieko polotučné 1,5%½litra
rožok biely8kusov
tvaroh mäkký500gramov
vajce slepačie4kusy
vločky ovsené-
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. Príprava jabĺk

jablká 800 gramov  citrón ½ kusu

Jablká umyjeme, prekrojíme na štvrtiny, odstránime jaderníky a každú štvrtinu jablka pokrájame na plátky. Pokvapkáme ich šťavou z polovice citróna.

2. 

rožok biely 8 kusov  cukor kryštálový 8 polievkových lyžíc

Rožky pokrájame na kolieska. Vložíme ich do hlbšej misy, pridáme jablká, cukor a všetko dobre premiešame.

3. 

hrozienka 50 gramov  tvaroh mäkký 500 gramov  cukor vanilkový 20 gramov  maslo  vločky ovsené  mlieko polotučné 1,5% ½ litra  vajce slepačie 4 kusy  škorica mletá 2 čajové lyžičky

Hrozienka opláchneme vo vode a na chvíľu ich necháme vo vode namočené. Vodu zlejeme, pridáme ich do tvarohu spolu s vanilkovým cukrom. Rozmiešame. V mlieku rozmiešame vajcia a škoricu. Pekáč vymastíme maslom a vysypeme ovsenými vločkami.

4. Vrstvíme

Do pripraveného pekáča rovnomerne rozvrstvíme polovicu pripravenej zmesi z jabĺk, rožkov a cukru. Na túto vrstvu rozotrieme tvaroh.

5. Pečieme

Tvaroh zakryjeme druhou polovicou jablkovo rožkovej zmesi. Mliečnym nálevom zalejeme obsah pekáča a zmes jemne utlačíme. Zakryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre na strednom stupni 40 minút. Odokryjeme a 10 minút dopekáme.

6. Servírujeme

Podávame teplé.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies