Tvarohovo-jablková buchta

Vynikajúci, rýchly, šťavnatý koláčik.

 

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 250 g  cesto lístkové 275 g  cukor kryštálový 40 g  škorica mletá 1.5 ČL

Jablká očistíme a nahrubo nastrúhame. Štrúdľové cesto rozvinieme na plech. Papier, na ktorom bolo zvinuté je od spodku cesta a slúži ako papier na pečenie. Na jeden okraj cesta, nie úplne na kraj, navrstvíme vyžmýkané jablká. Posypeme ich cukrom a škoricou.

2. 

tvaroh jemný mäkký 350 g  cukor vanilkový 30 g

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jablká.

3. 

Cesto na plechu bez náplne preložíme cez plnku...

4. 

vajce slepačie 1 ks

... natrieme rozšľahaným vajíčkom a menším okrajom buchtu uzavrieme.

5. 

Ostrým nožom nakrojíme navrchu mriežku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 20 minút. Po vychladnutí buchtu nakrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť