Všetky recepty > Zákusky a koláče > Štrúdle

Tvarohovo-jablková buchta

Vynikajúci, rýchly, šťavnatý koláčik.

 

Čas prípravy: 35 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

jablká 250 g  lístkové cesto štrúdľové 275g bal  cukor kryštálový 40 g  škorica mletá 1.5 ČL

Jablká očistíme a nahrubo nastrúhame. Štrúdľové cesto rozvinieme na plech. Papier na ktorom bolo zvinuté je od spodku cesta a slúži ako papier na pečenie. Na jeden okraj cesta, nie úplne na kraj, navrstvíme vyžmýkané jablká. Posypeme ich cukrom a škoricou.

2. 

tvaroh jemný mäkký 350 g  cukor vanilkový 30 g

Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a navrstvíme ho na jablká.

3. 

Cesto na plechu bez náplne preložíme cez plnku...

4. 

vajce slepačie ks

... natrieme rozšľahaným vajíčkom a menším okrajom buchtu uzavrieme.

5. 

Ostrým nožom nakrojíme navrchu mriežku. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 200°C 20 minút. Po vychladnutí buchtu nakrájame.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť