Všetky recepty > Zákusky a koláče > Rolády

Tvarohovo čučoriedková roláda

Výborná roláda z piškótového cesta plnená sviežim tvarohovým krémom a čučoriedkami.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava cesta

vajce slepačie 6 ks  cukor kryštálový 6 PL

Žĺtky s cukrom vyšľaháme dopenista. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a opatrne spojíme so žľtkami.

Príprava cesta

2. 

múka hladká 6 PL  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame.

3. 

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme v rúre na 200°C asi 10 minút.

4. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

5. Príprava krému

tvaroh mäkký 250 g  maslo 200 g  cukor práškový 150 g  cukor vanilkový 1 bal

Tvaroh, zmäknuté maslo a cukor vymiešame dohladka.

Príprava krému

6. 

čučoriedkový kompót 180 ml

Krém rozdelíme do dvoch misiek. 1/3 krému odložíme na pokrytie povrchu rolády a a do zvyšných 2/3 krému primiešame čuoriedky.

7. 

Vychladnutý korpus rozvinieme a naplníme čučoriedkovým krémom a znovu stočíme do rolády. Povrch rolády natrieme odloženým bielym krémom. Ozdobíme čučoriedkami. Roládu necháme stuhnúť v chladničke.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť