RECEPTY

Tvarohové šúľance s makom

Tradičný recept na jemné tvarohové šúľance posypané makom s cukrom a poliate masielkom.

recept,fotorecept,tvaroh mäkký,mak mletý,Sladké jedlá

Sladké jedlá

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Sladké jedlá  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový1polievková lyžica
mak mletý4polievkové lyžice
maslo40gramov
múka polohrubá80gramov
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)80gramov
soľ1štipka
tvaroh mäkký230gramov
vajce slepačie1kus

 

Recept

1. 

tvaroh mäkký 230 gramov  vajce slepačie 1 kus  soľ 1 štipka

Tvaroh rozmrvíme a zmiešame s vajcom.

2. 

múka polohrubá 80 gramov  pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 80 gramov

Primiešame múku a krupicu. Vypracujeme rukami kompaktné cesto, ktoré netreba podsýpať múkou, pretože sa nelepí.

3. 

Cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré budeme šúľať a variť samostatne.

4. 

Postupne šúľame na veľkosť asi ako malíček na ruke. Počas prípravy si necháme zovrieť v hrnci primerané množstvo vody.

5. 

Šúľance opatrne povkladáme do vriacej vody a vodu rozvírime vareškou.

6. 

Po vyplávaní na povrch necháme šúľance 3-4 minútky v jemnom vare.

7. 

Uvarené zozbierame z hladiny a preložíme do misy. Dáme variť šúľance z druhej časti cesta.

8. 

mak mletý 4 polievkové lyžice  cukor práškový 1 polievková lyžica  maslo 40 gramov

Šúľance servírujeme posypané zmesou maku a cukru, polejeme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies