svetvomne.sk

Tvarohové rezance

Domáce rezance s tvarohom, cukrom a preliate rozpusteným maslom.... tá pravá klasika.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hrubá 500 g  voda 200 ml  vajce slepačie 1 ks  soľ ¼ ČL

Z múky, teplej vody, vajíčka a soli zamiesime cesto. Cesto bude zo začiatku redšie, ale necháme ho asi 15 minút odpočívať a spevnie. Viac múky preto nepridávame.

2. 

múka hladká

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a dobre ho prehnetieme.

3. 

múka hladká

Polovicu cesta na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenko. Cesto pri rozvaľkávaní otáčame a stále podsypávame múkou. S cestom sa dobre pracuje je pevné a zároveň pružné.

4. 

múka hladká  voda  soľ

Okraje orežeme, a cesto pokrájame na širšie pásiky. Povrchu pomúčime a necháme schnúť pokiaľ nám vo väčšom hrnci zovrie voda s asi čajovou lyžičkou soli na 4 litre vody.

5. 

Jednotlivé pomúčené pásy naukladáme na seba a nožom nakrájame širšie rezance.

6. 

Pokrájané rezance na doske rozoberieme. Idú ľahko od seba.

7. 

Rezance uvaríme vo vriacej vode, od vhodenia varíme 7 minút.

8. 

Uvarené precedíme a prelejeme teplou vodou. Necháme odkvapkať a vložíme do misy.

9. 

maslo 80 g

V mise ich prelejeme rozpusteným maslom. Uzavretú misu uložíme do perín (lôžkovín) aby nevychladli a spracujeme druhú polovicu cesta. Rezance z druhej várky pridáme k prvým a premiešame. Z uvedeného množstva cesta nám vznikne asi 1 kilogram varených rezancov.

10. 

tvaroh hrudkovitý  cukor práškový  maslo

Teplé rezance na tanieri posypeme tvarohom, cukrom a pokvapkáme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť