Tvarohové buchty

Nadýchané buchty zo smotanovo-maslového kysnutého cesta. Buchty z uvedeného cesta si zachovajú svoju čerstvú chuť takmer 3 dni.

 

Čas prípravy: 1 h. 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Cesto

mlieko plnotučné 3,5% ½ l  droždie čerstvé 42 g  cukor kryštálový 1 ČL  múka hladká 1 kg  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  maslo 100 g  olej olivový 50 ml  cukor kryštálový 100 g

V teplom mlieku rozmiešame droždie s trochou cukru a necháme vzísť kvások. Kvások prilejeme do naváženej múky, pridáme smotanu, rozpustené, vychladené maslo, olej a cukor. Vymiesime jemné cesto...

Cesto

2. 

... ktoré necháme, prikryté utierkou, na teplom mieste vykysnúť.

3. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 550 g  hrozienka 150 g  cukor kryštálový 80 g  vajce slepačie 2 ks

Tvaroh zmiešame s umytými hrozienkami, cukrom a vajíčkami.

Tvarohová plnka

4. Plnenie buchiet

múka polohrubá

Cesto rozdelíme na polovicu a na pomúčenej doske ho rozvaľkáme asi na 1 cm hrúbku. Pokrájame ho na štvorce asi 8x8cm. Do stredu každého štvorca vložíme 1,5 polievkovej lyžice plnky. Tvaroh poprekladaním rohov cesta a ich stlačením uzavrieme do buchty.

Plnenie buchiet

5. 

olej slnečnicový

Plech vylejeme olejom a kladieme do neho buchty uzatvorenou stranou nadol. Pri kladení buchty po okrajoch natierame olejom a stláčame ich na plechu k sebe.

6. 

Spracujeme druhú polovicu cesta, ak nám nezostane tvarohová plnka môžeme ju nahradiť džemom.

7. 

Buchty potrieme olejom aj na povrchu a lekvárové si môžeme označiť posypaním makom. Na plechu ich necháme 10 minút podkysnúť.

8. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 - 190°C asi 35 minút.

Pečenie

9. 

cukor práškový

Upečené teplé buchty posypeme preosiatym práškovým cukrom a po dôkladnom vychladnutí podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť