Tvarohová torta s jahodovým želé

...len sa tak po nej zapráši :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Jahodové želé

jahodový kompót 410 g  cukor kryštálový 40 g  tortové želé červené 10 g

Formu na tortu vyložíme potravinárskou fóliou. Na fóliu poukladáme rozpolené jahody (185g). Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s cukrom a tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Želé pomaly nalejeme na jahody a necháme v chlade stuhnúť.

Jahodové želé

2. 1. korpus

múka hladká 150 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor práškový 50 g  cukor vanilkový 10 g  citrónová kôra 2 ČL  vajce slepačie 1 ks  maslo 50 g

Z múky, kypriaceho prášku, oboch cukrov, strúhanej citrónovej kôry, vajíčka a roztopeného masla vymiešame cesto.

1. korpus

3. 

Na plech prestrieme papier na pečenie, ktorý sme si vystrihli do tvaru tortovej formy. Na papieri rozvaľkáme cesto, položíme na neho kruh z tortovej formy a cesto dotlačíme prstami k okraju. Poprepichujeme vidličkou a 20 minút pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C.

4. 2. korpus

vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 50 g  škrob kukuričný 30 g  múka polohrubá 30 g  kypriaci prášok do pečiva 7 g  orechy vlašské mleté 30 g  kakao - prášok 1 PL

Vajíčka vymiešame s cukrom, škrobovou múčkou, múkou, kypriacim práškom, mletými orechmi a kakaom.

2. korpus

5. 

Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej tortovej formy a pri 180°C ho 10 minút pečieme.

6. Tvarohovo-smotanová plnka

jedlá želatina 25 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Tvarohovo-smotanová plnka

7. 

tvaroh mäkký 750 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 ml  cukor práškový 100 g

Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom, vmiešame rozpustenú želatinu.

8. Tortu poskladáme

lekvár jahodový

Na prvý korpus natrieme ovocný lekvár a položíme na neho druhý korpus.

Tortu poskladáme

9. 

jahodový kompót 820 g

Na druhý korpus poukladáme nahusto polovice jahôd (370g). Na korpusy navlečieme kruh z tortovej formy.

10. 

Na jahody rovnomerne rozotrieme polovicu plnky.

11. 

Na plnku opatrne prenesieme (vyklopíme) stuhnuté jahodové želé. Zakryjeme druhou polovicou plnky a tortu necháme najmenej 4 hodiny v chlade tuhnúť. Potom nožom opatrne uvoľníme plnku od formy a kruh stiahneme.

12. Zdobenie

tortové želé červené 10 g

Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Pomocou štetca nanášame želatinu na boky torty. Krátko zachladíme.

Zdobenie

13. 

čokoláda 85% 50 g

Rozpustíme čokoládu a povrch torty jemne dozdobíme.

14. ...mňááám...

...mňááám...

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť