Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Tvarohová torta s jahodovým želé

...len sa tak po nej zapráši :)

 

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Jahodové želé

jahodový kompót 410 g  cukor kryštálový 40 g  tortové želé červené 10 g

Formu na tortu vyložíme potravinárskou fóliou. Na fóliu poukladáme rozpolené jahody (185g). Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s cukrom a tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Želé pomaly nalejeme na jahody a necháme v chlade stuhnúť.

Jahodové želé

2. 1. korpus

múka hladká 150 g  kypriaci prášok do pečiva 1 ČL  cukor práškový 50 g  cukor vanilkový 10 g  citrónová kôra 2 ČL  vajce slepačie 1 ks  maslo 50 g

Z múky, kypriaceho prášku, oboch cukrov, strúhanej citrónovej kôry, vajíčka a roztopeného masla vymiešame cesto.

1. korpus

3. 

Na plech prestrieme papier na pečenie, ktorý sme si vystrihli do tvaru tortovej formy. Na papieri rozvaľkáme cesto, položíme na neho kruh z tortovej formy a cesto dotlačíme prstami k okraju. Poprepichujeme vidličkou a 20 minút pečieme v rozohriatej rúre pri 180°C.

4. 2. korpus

vajce slepačie 2 ks  cukor práškový 50 g  škrobová múčka 30 g  múka polohrubá 30 g  kypriaci prášok do pečiva 7 g  orechy vlašské mleté 30 g  kakao - prášok 1 PL

Vajíčka vymiešame s cukrom, škrobovou múčkou, múkou, kypriacim práškom, mletými orechmi a kakaom.

2. korpus

5. 

Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej tortovej formy a pri 180°C ho 10 minút pečieme.

6. Tvarohovo-smotanová plnka

jedlá želatina 25 g  mlieko polotučné 1,5% 200 ml

Želatinu rozpustíme v mlieku ľahkým zahriatím. Pri zahrievaní nám je indikátorom teploty malíček ruky vložený do roztoku - nesmie nás páliť.

Tvarohovo-smotanová plnka

7. 

tvaroh mäkký 750 g  smotana kyslá (14-18% tuku) 500 ml  cukor práškový 100 g

Tvaroh vymiešame so smotanou a cukrom, vmiešame rozpustenú želatinu.

8. Tortu poskladáme

lekvár jahodový

Na prvý korpus natrieme ovocný lekvár a položíme na neho druhý korpus.

Tortu poskladáme

9. 

jahodový kompót 820 g

Na druhý korpus poukladáme nahusto polovice jahôd (370g). Na korpusy navlečieme kruh z tortovej formy.

10. 

Na jahody rovnomerne rozotrieme polovicu plnky.

11. 

Na plnku opatrne prenesieme (vyklopíme) stuhnuté jahodové želé. Zakryjeme druhou polovicou plnky a tortu necháme najmenej 4 hodiny v chlade tuhnúť. Potom nožom opatrne uvoľníme plnku od formy a kruh stiahneme.

12. Zdobenie

tortové želé červené 10 g

Šťavu z jahodového kompótu (225ml) rozmiešame s tortovým želé, uvedieme do varu a odstavíme. Pomocou štetca nanášame želatinu na boky torty. Krátko zachladíme.

Zdobenie

13. 

čokoláda 85% 50 g

Rozpustíme čokoládu a povrch torty jemne dozdobíme.

14. ...mňááám...

...mňááám...

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť