svetvomne.sk

Tvarohová roláda

Ľahká a lahodná roláda z piškótového cesta.

 

Počet porcií: 12

Čas prípravy: 60 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Piškótové cesto

vajce slepačie 4 ks  cukor kryštálový 4 PL  múka hladká 5 PL  olej slnečnicový 2 PL  mlieko polotučné 1,5%  kypriaci prášok do pečiva 12 g

Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľaháme hustý sneh. Pred koncom šľahania pridáme cukor. V druhej mise zmiešame žĺtka, olej a múku. Riedime mliekom. Nakoniec jemne primiešame sneh a prášok do pečiva.

Piškótové cesto

2. 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme v dobre predhriatej rúre na 160 stupňoch približne 30 minút, pokiaľ nezačne na povrchu mierne hnednúť.

3. 

Cesto po upečení zrolujeme a necháme vychladnúť. Vďaka zrolovaniu si udrží lepšie tvar po naplnení krémom.

4. Tvarohová plnka

tvaroh hrudkovitý 150 g  cukor práškový 50 g  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 125 ml  citrónová kôra  kompót mandarínkový 100 g

Zmiešame tvaroh s práškovým cukrom a citrónovou kôrou z polovice citróna. Na koniec jemne vmiešame šľahačku zo smotany so stužovačom a mandarinky.

Tvarohová plnka

5. 

Rozrolované cesto pokvapkáme šťavou z mandariniek a následne naň rozotrieme krém do približne 4 mm vrstvy. Opatrne zrolujeme a necháme odležať aspoň 12 hodín.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť