Všetky recepty > Prílohy a pečivo > Chlieb

Turecký chlieb - Bazlama

Populárny plochý chlieb z kysnutého cesta.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

droždie instantné  2 ČL  cukor kryštálový 1 PL  voda 2 dl  múka polohrubá 80 g

Kvások si pripravíme z droždia, cukru, vody a múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne 10 minút, tak aby začal rásť.

Príprava kvásku

2. 

múka polohrubá 400 g  soľ 1 ČL  olej slnečnicový 1 PL

Z kvásku, múky, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ešte dve hodiny kysnúť.

3. 

Po vykysnutí vypracujeme na pomúčenej doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti a vytvarujeme dva chlebíky.

4. 

vajce slepačie 1 ks  semienka sézamové  ľanové semienka

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme do zlatova pri 180°C.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť