Turecký chlieb - Bazlama

Populárny plochý chlieb z kysnutého cesta.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Príprava kvásku

droždie instantné  2 ČL  cukor kryštálový 1 PL  voda 2 dl  múka polohrubá 80 g

Kvások si pripravíme z droždia, cukru, vody a múky. Necháme na teplom mieste vykysnúť približne 10 minút, tak aby začal rásť.

Príprava kvásku

2. 

múka polohrubá 400 g  soľ 1 ČL  olej slnečnicový 1 PL

Z kvásku, múky, soli a oleja vymiesime cesto a necháme ešte dve hodiny kysnúť.

3. 

Po vykysnutí vypracujeme na pomúčenej doske cesto. Rozdelíme ho na dve časti a vytvarujeme dva chlebíky.

4. 

vajce slepačie 1 ks  semienka sézamové  ľanové semienka

Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme ľanovými a sezamovými semienkami. Pečieme do zlatova pri 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť