Tuniakové slimáky z lístkového cesta

Jednoduchý a rýchly postup na prípravu chuťoviek z lístkového cesta plneného tuniakom a olivami. Tento recept ocení azda každá gazdinka ktorá čaká návštevu.

 

Počet porcií: 15

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cesto lístkové 500 g

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika.

2. 

tuniak konzervovaný vo vlastnej šťave 180 g  olivy zelené 200 g  syr tvrdý 150 g  uhorka sterilizovaná kyslá 4 ks

Do jednej polovici rozmrvíme kúsky tuniaka z ktorého sme odstránili olej jemným vyžmýkaním. Na tuniaka položíme na kolieska nakrájané kúsky olív a kyslých uhoriek. Posypeme strúhaným syrom.

3. 

Cesto chytíme na jeho dlhšej strane a pomaly ho zrolujeme do tvaru rolády. Z rolády krájame asi 1 cm hrubé pásiky, ktoré kladieme na plech po ležiačky.

4. 

Pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť