Všetky recepty > Hlavné jedlá

Trešeník so slaninou

Recept na tradičný koláč, pochádzajúci z východného Slovenska. Podáva sa ako príloha ku kapustnici alebo ako samostatné jedlo.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 55 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

kapusta kvasená 500 g

Kyslú kapustu zlejeme a v sitku vytlačíme šťavu. Na doske nadrobno nasekáme.

2. 

múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva ½ bal  maslo 80 g  mlieko polotučné 1,5% 0.2 l  soľ ½ ČL  slanina údená 150 g

Takto pripravenú kapustu premiešame s múkou, kypriacim práškom a s trochou soli. Pridáme 100 ml mlieka (v pôvodnej receptúre sa používa acidofilné mlieko), maslo (tuk) a vypečené slaninové škvarky. Vypracujeme cesto, do ktorého podľa potreby pridáme mlieko. Cesto je lepkavé, dobre pomúčime pracovnú dosku.

3. 

Na vymastený a pomúčený plech rozprestrieme cesto.

4. 

Pečieme v rozohriatej rúre 30 - 40 minút.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť