Trdelníčky

Chutné minitrdelníčky inšpirované obľúbenými tradičnými skalickými trdelníkmi.

 

Počet porcií: 30

Čas prípravy: 1 h. 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

múka hladká 750 g  vaječný žĺtok 3 ks  maslo 180 g  kypriaci prášok do pečiva 10 g  mlieko polotučné 1,5% 150 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml  cukor práškový 20 g

Do misy nasypeme múku, pridáme vaječné žĺtky, zmäknuté maslo, kypriaci prášok, mlieko, smotanu na šľahanie a cukor.

2. 

Dobre vymiesime cesto a necháme chvíľu odležať.

3. 

múka hladká  maslo

Časť cesta (asi 1/3) rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 mmm a pokrájame na prúžky 40 cm dlhé a 3 cm široké. Kovové trubičky natrieme maslom...

4. 

... a prekladaním namotáme cesto.

5. 

vaječný bielok 1 ks

Trdelníčky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vaječným bielkom.

6. Škoricové trdelníčky

škoricový cukor

Natreté trdelníčky vyvaľkáme zo strany potretej bielkom v škoricovom cukre a poukladáme ich späť na plech.

Škoricové trdelníčky

7. 

Trdelníčky pečieme pri teplote 180°C 20 minút.

8. 

Po úplnom vychadnutí ich stiahneme z trubiek a spracujeme ďalšiu časť cesta.

9. Orechové trdelníčky

orechy vlašské  cukor kryštálový

Postup s rozvaľkaním a namotávaním opakujeme s ďalšou časťou cesta. Trdelníčky zo strany natretej bielkom máčame v sekaných orechoch zmiešaných s cukrom. Upečieme takisto ako trdelníčky škoricové.

Orechové trdelníčky

10. Kakaové trdelníčky

cukor kryštálový  kakao - prášok

Po upečení opäť počkáme na úplne vychladnutie a trdelníčky stiahneme z trubiek. Spracujeme a upečieme poslednú časť cesta. Trdelníčky môžeme obaliť v cukre zmiešanom s kakaom.

Kakaové trdelníčky

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť