Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 12 PL  cukor vanilkový 1 ks  olej slnečnicový 3 PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

2. 

vaječný bielok 6 ks

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

3. 

múka polohrubá 12 PL  kypriaci prášok do pečiva 1 ks

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. 

čerešne 1 kg

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť