Všetky recepty > Zákusky a koláče > Koláče

Tradičná čerešňová bublanina

Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.

 

Počet porcií: 24

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-orange

 

Kategórie: 
  

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný žĺtok ks  cukor práškový 12 PL  cukor vanilkový ks  olej slnečnicový PL

Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom dopenista. Postupne pridáme olej.

2. 

vaječný bielok ks

Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a opatrne premiešame.

3. 

múka polohrubá 12 PL  kypriaci prášok do pečiva ks

Nakoniec opatrne vmiešame múku rozmiešanú s kypriacim práškom.

4. 

čerešne kg

Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme umyté a odkôstkované čerešne.

5. 

cukor práškový

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 20 minút. Povrch koláča posypeme preosiatym práškovým cukrom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť