Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na oleji.

2. 

cesnak 4 strúčiky  mrkva 150 g  pór 150 g

Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska. Pór umyjeme, prekrojíme na štvrtiny po dĺžke a pokrájame na kúsky. Zeleninu pridáme k cibuli a všetko spolu pár minút orestujeme.

3. 

voda 1.2 l  bujón zeleninový Natur 2 ks

V horúcej vode rozpustíme kocky kvalitného bujónu.

4. 

korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list 4 ks

Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie, bobkový list a varíme 20 minút.

5. 

paradajky sterilizované 400 g

Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky z konzervy aj s nálevom. Prevaríme.

6. 

fazuľa biela sterilizovaná 400 g  paradajkový pretlak  soľ  špenátové listy čerstvé  bazalka  petržlenová vňať

Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového pretlaku podľa chuti a dosolíme. Fazuľu použijeme konzervovanú, alebo si 250 g suchej fazule deň pred varením namočíme a pri varení polievky ju v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme lístky čerstvého špenátu, alebo pri servírovaní polievku ozdobíme sekaným čerstvým špenátom, bazalkou či petržlenovou vňaťou.

7. Cesnakový chlieb so syrom

cesnak 4 strúčiky  olej olivový 3 PL  chlieb toastový 6 ks  syr tvrdý 150 g

K polievke si pripravíme zapečený chlieb. Očistený cesnak prelisujeme a zmiešame ho s olivovým olejom. Týmto olejom potrieme toastové chlebíky a posypeme ich strúhaným syrom (najlepšie parmezánom).

Cesnakový chlieb so syrom

8. 

Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova.

9. 

Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a nalejeme naň hustú polievku.

10. 

Toustový chlebík môžeme v polievke podávať aj nakrájaný na kocky.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť