Všetky recepty > Polievky > Strukovinové polievky

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 30 ml

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na oleji.

2. 

cesnak strúčiky  mrkva 150 g  pór 150 g

Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska. Pór umyjeme, prekrojíme na štvrtiny po dĺžke a pokrájame na kúsky. Zeleninu pridáme k cibuli a všetko spolu pár minút orestujeme.

3. 

voda 1.2 l  bujón zeleninový Natur ks

V horúcej vode rozpustíme kocky kvalitného bujónu.

4. 

korenie čierne mleté ½ ČL  bobkový list ks

Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie, bobkový list a varíme 20 minút.

5. 

paradajky sterilizované 400 g

Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky z konzervy aj s nálevom. Prevaríme.

6. 

fazuľa biela sterilizovaná 400 g  paradajkový pretlak  soľ  špenátové listy čerstvé  bazalka  petržlenová vňať

Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového pretlaku podľa chuti a dosolíme. Fazuľu použijeme konzervovanú, alebo si 250 g suchej fazule deň pred varením namočíme a pri varení polievky ju v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme lístky čerstvého špenátu, alebo pri servírovaní polievku ozdobíme sekaným čerstvým špenátom, bazalkou či petržlenovou vňaťou.

7. Cesnakový chlieb so syrom

cesnak strúčiky  olej olivový PL  chlieb toastový ks  syr tvrdý 150 g

K polievke si pripravíme zapečený chlieb. Očistený cesnak prelisujeme a zmiešame ho s olivovým olejom. Týmto olejom potrieme toastové chlebíky a posypeme ich strúhaným syrom (najlepšie parmezánom).

Cesnakový chlieb so syrom

8. 

Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova.

9. 

Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a nalejeme naň hustú polievku.

10. 

Toustový chlebík môžeme v polievke podávať aj nakrájaný na kocky.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť