RECEPTY

Toskánska fazuľová polievka

Toskánska fazuľová polievka

Ribollita je tradičná talianska polievka z oblasti Toskánska. Túto hustú polievku tvorí pestrá zmes zeleniny a na jej prípravu existuje mnoho zaručených receptov. Uvarte si tento, nami uvedený. Je vyskúšaný a môžeme potvrdiť že je výborný.

recept,fotorecept,mrkva,paradajky sterilizované,fazuľa biela sterilizovaná,Strukovinové polievky

Strukovinové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bazalka-
bobkový list4kusy
bujón zeleninový2kusy
cesnak8strúčikov
chlieb toastový6kusov
cibuľa80gramov
fazuľa biela sterilizovaná400gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva150gramov
olej olivový3polievkové lyžice
olej olivový30mililitrov
paradajkový pretlak-
paradajky sterilizované400gramov
petržlenová vňať-
pór150gramov
soľ-
syr tvrdý150gramov
voda1.2litra
špenát čerstvý listový-

 

Recept

1. 

cibuľa 80 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Cibuľu očistíme a pokrájame nadrobno. Zľahka ju opražíme na oleji.

2. 

cesnak 4 strúčiky  mrkva 150 gramov  pór 150 gramov

Cesnak očistíme a pokrájame na plátky. Očistenú a umytú mrkvu nakrájame na kolieska. Pór umyjeme, prekrojíme na štvrtiny po dĺžke a pokrájame na kúsky. Zeleninu pridáme k cibuli a všetko spolu pár minút orestujeme.

3. 

voda 1.2 litra  bujón zeleninový 2 kusy

V horúcej vode rozpustíme kocky kvalitného bujónu.

4. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy

Bujón prilejeme k zelenine, pridáme korenie, bobkový list a varíme 20 minút.

5. 

paradajky sterilizované 400 gramov

Do polievky pridáme nadrobno nakrájané paradajky z konzervy aj s nálevom. Prevaríme.

6. 

fazuľa biela sterilizovaná 400 gramov  paradajkový pretlak  soľ  špenát čerstvý listový  bazalka  petržlenová vňať

Vmiešame fazuľu, pár lyžíc paradajkového pretlaku podľa chuti a dosolíme. Fazuľu použijeme konzervovanú, alebo si 250 g suchej fazule deň pred varením namočíme a pri varení polievky ju v samostatnom hrnci uvaríme do mäkka. Nakoniec pridáme lístky čerstvého špenátu, alebo pri servírovaní polievku ozdobíme sekaným čerstvým špenátom, bazalkou či petržlenovou vňaťou.

7. Cesnakový chlieb so syrom

cesnak 4 strúčiky  olej olivový 3 polievkové lyžice  chlieb toastový 6 kusov  syr tvrdý 150 gramov

K polievke si pripravíme zapečený chlieb. Očistený cesnak prelisujeme a zmiešame ho s olivovým olejom. Týmto olejom potrieme toastové chlebíky a posypeme ich strúhaným syrom (najlepšie parmezánom).

8. 

Chlebíky zapečieme v rúre do zlatova.

9. 

Zapečený cesnakový toust vložíme do misky a nalejeme naň hustú polievku.

10. 

Toustový chlebík môžeme v polievke podávať aj nakrájaný na kocky.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies