Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Torta Pavlova

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor kryštálový 210 g  cukor vanilkový 40 g  ocot jablčný PL  škrob kukuričný PL

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

3. 

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

4. 

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky ks  cukor práškový ½ PL

Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.

6. 

čučoriedky 100 g  jahody 100 g

Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničku
Recepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyne
Vianočné receptyVeľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanie
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť