Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Torta Pavlova

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 4 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor kryštálový 210 g  cukor vanilkový 40 g  ocot jablčný 1 PL  škrob kukuričný 1 PL

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

3. 

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

4. 

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 1 ks  cukor práškový ½ PL

Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.

6. 

čučoriedky 100 g  jahody 100 g

Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť