Torta Pavlova

Jednoduchý recept na výbornú tortu s penovým základom, nazvaný podľa ruskej baletnej tanečnice Anny Pavlovej. Má chrumkavý povrch a vo vnútri je jemný a ľahký.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 2 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-orangestar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

vaječný bielok 4 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

2. 

cukor kryštálový 210 g  cukor vanilkový 40 g  ocot jablčný 1 PL  škrob kukuričný 1 PL

Do snehu prišľaháme cukor, ocot a následne kukuričný škrob.

3. 

Krém rozotrieme na papier na pečenie do kruhu, tak aby boli okraje vyššie ako stredová časť.

4. 

Pečieme pri 100°C približne hodinu a 30 minút. Rúru neotvoríme, ale necháme korpus vychladnúť spolu s rúrou (cca 2 hodiny).

5. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml  stužovač šľahačky 1 ks  cukor práškový ½ PL

Vyšľaháme silnú šľahačku so stužovačom a trochou cukru.

6. 

čučoriedky 100 g  jahody 100 g

Na korpus rozotrieme šľahačku a na vrch naukladáme čučoriedky a nadrobno nakrájané jahody.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť