Všetky recepty > Zákusky a koláče > Torty

Torta Lienka

Jednoduchá začiatočnícka torta z piškótového cesta, pečená bez cukrárenských pomôcok :)

 

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Piškótové cesto - pečieme korpus

vaječný žĺtok 12 ks  cukor práškový 12 PL  voda 12 PL

Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.

Piškótové cesto - pečieme korpus

2. 

múka polohrubá 12 PL  kypriaci prášok do pečiva ČL

Múku zmiešame s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 12 ks

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku a sneh striedavo pridávame k vajíčkam a premiešavame.

4. 

Cesto si rozdelíme na tri rovnaké diely.

5. 

maslo  múka polohrubá

Na maslom vymastených a múkou vysypaných plechoch upečieme tri piškótové pláty.

6. 1. časť plnky

mlieko polotučné 1,5% 600 ml  puding vanilkový - prášok 80 g  cukor kryštálový 50 g

V mlieku rozmiešame cukor, pudingový prášok s vanilkou a uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť.

1. časť plnky

7. Ozdoby

čokoláda na varenie 55%  olej slnečnicový

Rozpustíme čokoládu a časť z nej natrieme v tenkej vrstve na alobal natretý olejom. Po stuhnutí povykrajujeme z čokolády bodky pre lienku.

Ozdoby

8. 

Z alobalu si vytvoríme tykadielka, namočíme ich v rozpustenej čokoláde a necháme stuhnúť.

9. Tvoríme tortu

Z papiera si vystrihneme šablonu tela lienky - veľký ovál. Pomocou šablony vykrojíme z plátov cesta telo lienky.

Tvoríme tortu

10. 

sirup ovocný

Skrojky z cesta nadrobno pokrájame. Pokvapkáme ich ovocnou, chuťovo kyslou šťavou.

11. Plnka

maslo 120 g  cukor práškový 80 g

Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vychladený puding a dobre rozmiešame. Vmiešame piškótové skrojky.

Plnka

12. Skladáme tortu

lekvár višňový

Na prvý plát torty natrieme ľahko zohriaty - rozpustený, chuťovo kyslý lekvár. Nanesieme polovicu plnky.

Skladáme tortu

13. 

banány ks

Na plnku poukladáme kolieska banánov. Zakryjeme druhým plátom a postup opakujeme.

14. 

Položíme posledný plát a celú tortu potrieme opäť lekvárom, prípadne tenkou vrstvou masla vymiešaného s cukrom.

15. 

marcipánová hmota farebná

Červený marcipán si rozvaľkáme na kukuričným škrobom posypanej doske. Spod priloženej šablony musí marcipán presahovať o boky tela lienky.

16. 

čokoláda na varenie 55%  čokoláda biela

Červený marcipán preložíme na tortu, jemne vyhladíme po vrchu a po bokoch rukou. Pracujeme rýchlo, lebo marcipán sa rýchlo topí. Zvyšok okolo tela lienky odrežeme. Dáme do chladu stuhnúť. Medzitým si roztopíme čokoládu. Lienku vyberieme z chladu, natrieme jej hlavičku čokoládou. Roztopíme bielu čokoládu a vytvoríme belmá očí, vložíme do nich čokoládové kolieska. Navlhčením čokoládových koliesok prilepíme na telo lienky čokoládové bodky. Osadíme tykadielka.

17. 

marcipánová hmota farebná

Ak máme iný farebný marcipán môžeme z neho povykrajovať rôzne prírodné motívy - kvety a pod., ktorými ozdobíme telo lienky po obvode. Tortu pred podávaním necháme niekoľko hodín stuhnúť v chlade.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
Recepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné receptyHalloween
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť