Tofu v paradajkovej omáčke

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tofu biele 720 g

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 3 PL  cibuľa 1 ks  cesnak 2 strúčiky

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. 

paradajky 2 ks  soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  bobkový list 2 ks

Pridáme nakrájané rajčiny, soľ a korenie.

4. 

šampiňóny 150 g

Pridáme na štvrťky prekrojené šampiňóny, trochu vody a chvíľu podusíme.

5. 

paradajkový pretlak 250 ml  ocot 1 PL  cukor kryštálový 1 PL

Pridáme paradajkový pretlak, ocot a cukor.

6. 

múka hladká 1.5 PL  voda 2 dl

V miske si pripravíme na zahustenie omáčky múku, do ktorej postupne vmiešame metličkou vodu. Zmes múky a vody za stáleho miešania pomaly prilejeme do hrnca.

7. 

Varíme na miernom ohreve približne 20 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť