Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Tofu v paradajkovej omáčke

Osvedčený recept na prípravy jemného tofu vo výbornej sladko-kyslej paradajkovej omáčke.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 50 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

tofu biele 720 g

Tofu nakrájame na kocky a mierne opražíme z každej strany.

2. 

olej slnečnicový 3 PL  cibuľa 1 ks  cesnak 2 strúčiky

Na oleji osmažíme nakrájanú cibuľu a cesnak.

3. 

paradajky 2 ks  soľ ½ ČL  korenie biele mleté ¼ ČL  bobkový list 2 ks

Pridáme nakrájané rajčiny, soľ a korenie.

4. 

šampiňóny 150 g

Pridáme na štvrťky prekrojené šampiňóny, trochu vody a chvíľu podusíme.

5. 

paradajkový pretlak 250 ml  ocot 1 PL  cukor kryštálový 1 PL

Pridáme paradajkový pretlak, ocot a cukor.

6. 

múka hladká 1.5 PL  voda 2 dl

V miske si pripravíme na zahustenie omáčky múku, do ktorej postupne vmiešame metličkou vodu. Zmes múky a vody za stáleho miešania pomaly prilejeme do hrnca.

7. 

Varíme na miernom ohreve približne 20 minút, kým omáčka trochu zhustne.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť