Všetky recepty > Hlavné jedlá > Bezmäsité jedlá

Tofu ražniči v cestíčku

Jednoduchý a chutný recept na prípravu tofu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

šampiňóny 300 g  tofu biele 150 g  jablká 300 g

Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Tofu pokrájame na menšie štvorčeky, alebo obdĺžničky, nie však moc tenké, aby sa nám pri napichovaní na špajdľu nerozpadávali. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Tofu, šampiňóny a jablká striedavo napichujeme na špajdľu.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  múka hladká  vajce slepačie ks  soľ ½ ČL

Z mlieka, hladkej múky (pridávame podľa potreby), vajec a soli si pripravíme stredne husté cestíčko.

3. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej, ražniči ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 5 minút vyprážame.

4. 

Ražniči otočíme a odkryté vypražíme do zlatista aj z druhej strany.

5. 

Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Recept dňa
Staň sa našim fanúšikom!
Najpopulárnejšie recepty

  Viac  

Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1Recepty pre parný hrniec
Recepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyneRecepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyne
HalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné receptyVeľkonočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť