Tofu ražniči v cestíčku

Jednoduchý a chutný recept na prípravu tofu.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

šampiňóny 300 g  tofu biele 150 g  jablká 300 g

Šampiňóny očistíme a prekrojíme na polovice. Tofu pokrájame na menšie štvorčeky, alebo obdĺžničky, nie však moc tenké, aby sa nám pri napichovaní na špajdľu nerozpadávali. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na menšie kúsky. Tofu, šampiňóny a jablká striedavo napichujeme na špajdľu.

2. 

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  múka hladká  vajce slepačie 4 ks  soľ ½ ČL

Z mlieka, hladkej múky (pridávame podľa potreby), vajec a soli si pripravíme stredne husté cestíčko.

3. 

olej fritovací

Na panvici rozohrejeme olej, ražniči ponoríme do cestíčka, vyberieme a rýchlo vložíme do oleja, zakryté 5 minút vyprážame.

4. 

Ražniči otočíme a odkryté vypražíme do zlatista aj z druhej strany.

5. 

Podávame s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, prípadne zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť