Tofu osie hniezda

Výborné mäkučké koláče k raňajkovému čaju, deťom na desiatu i k poobednej kávičke.

 

Počet porcií: 20

Čas prípravy: 1 h. 45 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-greystar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. Tofu plnka s hrozienkami

hrozienka 125 g

Hrozienka namočíme na chvíľu do studenej vody.

Tofu plnka s hrozienkami

2. 

tofu biele 380 g  cukor kryštálový 100 g  vaječný žĺtok 1 ks

Do misky vložíme tofu, pridáme scedené hrozienka, cukor a vaječný žĺtok. Dobre rozmiešame.

3. 

Tofu plnku uložíme do chladničky.

4. Kysnuté cesto

mlieko polotučné 1,5% 250 ml  droždie čerstvé 25 g  cukor kryštálový 1 ČL  múka polohrubá 1 ČL

Do teplého mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor, múku a necháme vzísť kvások.

Kysnuté cesto

5. 

múka hladká 250 g  múka polohrubá 250 g  cukor kryštálový 50 g  soľ  vajce slepačie 1 ks  olej slnečnicový 100 ml

Do hlbokej misy nasypeme obe múky, cukor, pridáme štipku soli, vajíčko, olej a kvások. Vymiesime jemné cesto a necháme zakryté 30 minút kysnúť.

6. Pečenie

múka hladká

Vykysnuté cesto preložíme na dosku posypanú múkou...

Pečenie

7. 

... a rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika (45x35 cm).

8. 

Na cesto rovnomerne rozložíme tofu plnku...

9. 

... a cesto zavinieme do rolády. Nakrájame na približne 2,5 cm kúsky.

10. 

vaječný bielok 1 ks  semienka sezamové

Jednotlivé kúsky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne roztlačíme do okrúhleho tvaru. Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.

11. 

Pečieme v rozohriatej rúre 20 min pri 180°C. Po vychladnutí skladujeme v uzatvorenej nádobe.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť