Tofu omáčka na špagety

Vynikajúca vegánska omáčka inšpirovaná bolonskou kuchyňou.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-orangestar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej olivový 25 ml

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a osmažíme na oleji.

2. 

zeler 180 g  mrkva 180 g

Zeler a mrkvu ošúpeme, umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme k cibuli.

3. 

soľ 1.5 ČL  chilli pikantná omáčka 1 ČL

Osolíme a 5 minút za občasného miešania orestujeme. Ochutíme čili omáčkou...

4. 

tofu biele 180 g

...a pridáme nahrubo nastrúhané tofu. Premiešame a 5 minút spolu varíme.

5. 

paradajkový pretlak 1 l  cesnak 2 strúčiky

Prilejeme pretlak, pridáme cukor 10 minút povaríme. Dochutíme prelisovaným cesnakom.

6. 

Omáčkou prelejeme porciu cestovín a podávame. Omáčku môžeme podávať aj s parenou knedľou.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť