RECEPTY

Tofu jahodový zákusok

Tofu jahodový zákusok

Jemná jahodová chuť, čokoládová šľahačka a tofu ktoré v zákusku chuťovo nepoznáte.

recept,fotorecept,tofu biele,jahodový kompót,Zákusky

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Zákusky  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové275gramov
jahodový kompót410gramov
mlieko polotučné 1,5%300mililitrov
puding jahodový - prášok37gramov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)250mililitrov
stužovač šľahačky10gramov
tofu biele360gramov
tortové želé červené15gramov
vajce slepačie3kusy
voda25mililitrov
čokoláda-
čokoláda na varenie 55%-

 

Recept

1. 

cesto lístkové 275 gramov

Lístkové cesto roztočíme a rozprestrieme na plech (na papieri na ktorom bolo stočené) tak, aby sme vyvýšili okraje. Pokiaľ cesto kladieme na väčší plech, stranu nepokrytú cestom zabezpečíme kúskom alobalu aby nám cesto držalo tvar.

2. 

tofu biele 360 gramov  mlieko polotučné 1,5% 300 mililitrov  vajce slepačie 3 kusy  puding jahodový - prášok 37 gramov

Do misky vložíme rozdrobené tofu, prilejeme mlieko, pridáme vajíčka, cukor a pudingový prášok. Ponorným mixérom dôkladne zmixujeme a vylejeme na cesto.

3. 

Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a 40 minút pečieme. Vyberieme a necháme vychladiť.

4. Jahodové želé

jahodový kompót 410 gramov  tortové želé červené 15 gramov  voda 25 mililitrov

Jahodový kompót scedíme. Vo vode(25 ml) a sirupe z kompótu(225 ml) rozmiešame a zohrejeme želatinu podľa návodu. Želé chceme mať tuhšie preto použijeme viac tortového želé ako odporúča výrobca na obale.

5. 

Jahody z kompótu (cca150 g) podrvíme a zamiešame do želatiny.

6. 

Želé nalejeme na zákusok a necháme stuhnúť.

7. Čokoládová šľahačka

čokoláda na varenie 55%  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov  stužovač šľahačky 10 gramov

Čokoládu rozpustíme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom a cukrom. Vmiešame do nej 2 čajové lyžičky rozpustenej čokolády.

8. 

čokoláda

Šľahačku rozotrieme na tuhé želé a ozdobíme čokoládou.

9. 

Pokrájame na kocky a môžeme podávať.

10. 

Pokiaľ chceme mať všetky kocky úhľadné, poodkrajujeme najprv okraje a až potom zákusok pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies