Všetky recepty > Hlavné jedlá > Prívarky a omáčky

Tofu hlivová omáčka

Omáčka je vhodná na konzumáciu s cestovinami. Veľmi chutná je aj s parenou knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: star-orangestar-orangestar-greystar-greystar-grey

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hliva ustricová 350 g

Hlivu umyjeme, nadrobno pokrájame...

3. 

rasca mletá ½ ČL  soľ ČL  paprika červená mletá ČL  voda 150 ml

...pridáme k cibuli, prisypeme rascu, soľ a papriku. Premiešame, podlejeme vodou a podusíme 10 minút v zakrytej panvici.

4. 

tofu biele 360 g

Pridáme pokrájané tofu, premiešame a prehrejeme.

5. 

smotana sladká na varenie 300 ml  múka kukuričná 30 g

V smotane rozmiešame kukuričnú múku.

6. 

Zátrepku prilejeme k hlive s tofu a 5 minút povaríme.

7. 

olej tekvicový PL

Nakoniec vmiešame tekvicový olej.

8. 

Cestoviny uvaríme a prelejeme ich omáčkou, môžeme podávať.

Dobrú chuť!

Najpopulárnejšie recepty

  viac  

Staň sa našim fanúšikom!
Recept dňa
Obľúbené vyhľadávania

Recepty na jedlá pre deti
Recepty pre parný hrniecRecepty pre domácu pekárničkuRecepty pre ActiFry 2v1
Recepty ázijskej kuchyneRecepty slovenskej kuchyneRecepty francúzskej kuchyneRecepty poľskej kuchyneRecepty indickej kuchyneRecepty českej kuchyneRecepty talianskej kuchyneRecepty maďarskej kuchyne
Veľkonočné receptyHalloweenRecepty na letné grilovanieVianočné recepty
Surová strava - raw food
Sezónne recepty
Vegánske recepty
Vegetariánske recepty

© 2011-2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť