svetvomne.sk

Tofu hlivová omáčka

Omáčka je vhodná na konzumáciu s cestovinami. Veľmi chutná je aj s parenou knedľou.

 

Počet porcií: 6

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie: 
 

 

 
 
  • fotky & komentáre
  • ingrediencie
  • recept

1. 

cibuľa 80 g  olej slnečnicový 20 ml

Cibuľu očistíme, nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

hliva ustricová 350 g

Hlivu umyjeme, nadrobno pokrájame...

3. 

rasca mletá ½ ČL  soľ 1 ČL  paprika červená mletá 2 ČL  voda 150 ml

...pridáme k cibuli, prisypeme rascu, soľ a papriku. Premiešame, podlejeme vodou a podusíme 10 minút v zakrytej panvici.

4. 

tofu biele 360 g

Pridáme pokrájané tofu, premiešame a prehrejeme.

5. 

smotana sladká na varenie 300 ml  múka kukuričná 30 g

V smotane rozmiešame kukuričnú múku.

6. 

Zátrepku prilejeme k hlive s tofu a 5 minút povaríme.

7. 

olej tekvicový 2 PL

Nakoniec vmiešame tekvicový olej.

8. 

Cestoviny uvaríme a prelejeme ich omáčkou, môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o.  •  Poháňané systémom Master_CMS 7  •  Prihlásiť